НБУ курс:

USD

41,44

--0,01

EUR

46,24

+0,13

Готівковий курс:

USD

41,74

41,65

EUR

46,60

46,40

ЗС РФ не створили жодного ударного угруповання, - Резніков

рєзніков
Міністр оборони Олексій РМіністр оборони Олексій Рєзніков. Фото: прес-служба Міноборони. Фото: прес-служба Міноборони

Росія не створила жодного ударного угруповання, яке могло б використовуватися для вторгнення в Україну. Про це Міністр оборони Олексій Резніков заявив в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Він сказав, що командування Збройних сил України опрацьовує всі можливі ризики та загрози ситуації, у тому числі сценарії найгіршого варіанту, щоб знати, як діяти за цих обставин.

"Станом на сьогоднішній день фактаж, який ми спостерігаємо за даними нашої розвідки, фактаж, який спостерігають розвідки наших країн-партнерів приблизно подібний до тієї ж ситуації, що була навесні минулого року, перед Великоднем. Тому сьогодні, станом на цей момент не створено жодного ударного угруповання Збройними силами РФ, що свідчило б про те, що завтра вони підуть у наступ", - сказав Резніков в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV у понеділок.

Він додав, що "ризиковані сценарії є, вони можливі з погляду ймовірності у майбутньому".

"Але станом на сьогоднішній день такої демонстрації, такої загрози не існує", - зазначив Резніков.

Раніше таку заяву зробив також секретар Ради національної безпеки та оборони (РНБО) Олексій Данилов. За його словами, українська влада не бачить можливості для повномасштабного наступу Росії на Україну, але чітко знає, що робити у разі нової атаки РФ.

Але того ж дня, коли було зроблено ці заяви, Державний департамент дозволив від'їзд держслужбовців США та зобов'язав виїхати з України членів сімей співробітників посольства Сполучених Штатів Америки у Києві. Уряд Австралії рекомендував своїм громадянам в Україні виїхати з неї через підвищений ризик збройного конфлікту, а також евакуює членів сімей дипломатів.