НАБУ спіймало депутата Київради від "Слуги народу" Трубіцина на хабарі в 1,2 млн грн

НАБУ спіймало депутата Київради від "Слуги народу" Трубіцина на хабарі в 1,2 млн грн
НАБУ викрило схему нардепа Трубіцина та спіймало на хабарі. Фото: прес-служба бюро

Національне антикорупційне бюро спіймало депутата Київської міської ради від партії "Слуга народу" Владислава Трубіцина у момент, коли він намагався отримати великий хабар. Про це повідомив народний депутат України Олексій Гончаренко.

Пресслужба НАБУ уточнила, що операцію із затримання провели спільно зі співробітниками Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Відомо, що разом із Трубіциним НАБУ спіймало і п'ятьох його спільників. Попередньо відомо, що нардеп отримував хабар у розмірі 1,2 мільйона гривень. Сумарно хабар становив 1,4 мільйона гривень.

Слідство встановило, що Трубіцин у змові з групою осіб забезпечував своїм замовникам перемогу в електронних торгах на право розміщення точок сезонної пересувної торгівлі (МАФів).

"Йшлося про сім локацій у різних районах столиці (Дарницькому, Дніпровському, Шевченківському тощо). Свої "послуги" учасники схеми оцінили в 1,39 мільйона гривень на рік, які згодом планували розподілити між собою", - розповіли в НАБУ.

Як відомо, у Київраді Трубіцин очолює постійну комісію з підприємництва, промисловості та міського благоустрою, він також є головою міжфракційного об'єднання "Успішний Київ".

За даними ЗМІ, його кандидатуру просував олігарх, власник харківського ринку "Барабашово" та депутат від ОПЗЖ Олександр Фельдман. Під час перебування Фельдмана депутатом від Партії регіонів Трубіцин працював у нього помічником.

Це вже другий випадок з початку року, коли НАБУ ловить депутатів від "Слуги народу" на великому хабарі. Попереднього разу Сергія Кузьміних упіймали "на гарячому" під час отримання хабаря у 558 тисяч гривень.

31 січня генеральний прокурор Ірина Венедиктова підписала повідомлення про підозру Кузьміних. За її словами, депутат підозрюється у скоєнні кримінального правопорушення з використанням своїх службових повноважень та впливу.

Проте судовий процес затягнувся, оскільки Кузьміних не може знайти паспорт. Спочатку він прийшов на суд без документів, через що засідання перенесли. Однак на наступне засідання нардеп не з'явився. Виявилось, що його паспорт у Житомирі, куди він поїхав за документом.