Венедиктова підписала підозру нардепу "Слуги народу" Кузьміних

Венедиктова підписала підозру нардепу "Слуги народу" Кузьміних
Венедиктова підписала підозру нардепу "Слуги народу" Кузьміних

Генеральний прокурор Ірина Венедиктова підписала повідомлення про підозру народному депутату від фракції "Слуги народу" Сергію Кузьміних, якого  спіймали на одержання хабара у 558 тисяч гривень.

Про це вона написала у Facebook.

"Минулої п'ятниці детективами НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП було викрито народного депутата України 9 скликання. Підозра мною підписана. Далі своє слово скаже суд", – наголосила Венедиктова.

За її словами, депутат підозрюється у скоєнні кримінального правопорушення з використанням своїх службових повноважень та впливів. Йдеться про правопорушення у сфері медицини.

"Упевнена, що президент України, парламентарії, члени КМУ вкладали зовсім інший зміст у процеси, пов'язані з розвитком та підтримкою охорони здоров'я – зовсім не той, з яким зіткнулися у цьому випадку детективи та прокурори", – наголосила генпрокурор.

Нагадаємо, 28 січня співробітники Національного антикорупційного бюро, Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та Офісу генерального прокурора провели спільну операцію та впіймали нардепа під час отримання хабара.

"За даними слідства, чиновник отримав кошти за сприяння у укладанні контрактів між приватними компаніями та лікарнею у Житомирській області", — розповіли в НАБУ.

Зазначимо, Сергій Кузьміних, 39-річний нардеп-мажоритарник із Житомира, входить до фракції "Слуга народу". У Раді очолює у комітеті з охорони здоров'я підкомітет із питань фармації.

Зазначимо, що це вже не перший випадок, коли нардепа від "Слуги народу" ловлять на хабарі. Наприклад, 2020 року став підозрюваним нардеп Юрченко. І тоді його навіть виключили із фракції. Щоправда, з того часу справа розслідується ні хитко, ні хитро. А сам Юрченко справно голосує за усі ініціативи "слуг" у Раді.