Польща достроково розірвала угоду на постачання російського газу

Анна Москва, міністр клімату та довкілля, газпром Польща
Фото: PAP / Марчин Обара

Польща відмовилася від російського газу і достроково розірвала угоду з Росією на постачання. Про це повідомила міністр клімату та довкілля Польщі Анна Москва у Twitter

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Зазначається, що дана угода була підписана у 1993 році і діяла до кінця 2022 року.

"Польща денонсує міжурядову газову угоду 1993 року щодо Ямалу. Агресія Росії проти України підтвердила правильність рішучості польського уряду стати повністю незалежним від російського газу. Ми завжди знали, що "Газпром" не є надійним партнером", - написала міністр. 

Голова Офісу президента Андрій Єрмак прокоментував дане рішення, наголосивши, що поляки не платитимуть за енергоресурс у рублях на вимогу РФ. 

"У Польщі вирішили розірвати угоду на постачання російського газу і не чекатимуть її завершення. Платити за енергоресурс у рублях на вимогу РФ поляки не будуть", - написав Єрмак. 

Нагадаємо, “Газпром” 27 квітня призупинив постачання газу Польщі та Болгарії через несплату за газ у рублях, що стало найжорсткішою відповіддю Кремля на міжнародні санкції у зв'язку з війною в Україні.  

Також Росія може припинити постачання газу до Молдови з 1 травня.