Польща та Україна спростять процедуру перетину кордону, — Зеленський

Польща та Україна спростять процедуру перетину кордону, — Зеленський
Президент Польщі Анджей Дуда та президент України Володимир Зеленський

Президент України Володимир Зеленський заявив про домовленість із Польщею про двосторонню угоду, яка має спростити перетин кордону між країнами. Про це він заявив під час виступу у Раді 22 травня.

Зеленський зазначив, що українські міста стали побратимами польських, країни стали сестрами, а також побратимами стали український та польський народи.

"Ми рідні. І між нами не має бути меж або бар'єрів. Український і польський народи ментально давно не поділяють. Тому ми дійшли згоди найближчим часом втілити це і у відповідній двосторонній угоді. Спочатку - про загальний прикордонно-митний контроль, а надалі - про єдиний умовний кордон, коли Україна буде членом Європейського Союзу. І я впевнений, що всі необхідні рішення спочатку для статусу кандидата для України, а потім і для повноправного членства неодмінно буде прийнято. Завдяки багаторічному захисту Польщею українських інтересів на європейському континенті", - Заявив Зеленський.

Також він подякував Дуді за спільну з лідеркою Словаччини ініціативу переконувати європейських колег, які ще мають сумнів щодо надання статусу країни-кандидата на членство ЄС для України.

Нагадаємо, Зеленський анонсував законопроект про розширені можливості для громадян Польщі в Україні, щоб віддячити за те, як вони прийняли українців.