Вигнаний зі "Слуги народу" нардеп Дмитрук влаштував бешкет в Одеській міськраді (ФОТО, ВІДЕО)

Фото: скриншот видео PavlovskyNews
Фото: скріншот відео PavlovskyNews

Позафракційний депутат Верховної Ради Артем Дмитрук 25 січня зірвав засідання комісії Одеської міської ради з питань просторового розвитку, землеустрою та регулювання земельних правовідносин.

Як свідчать відео з місця події, нардеп силою прорвався до приміщення в будівлі мерії, пробіг столами до столу з документами, перевернув і розламав його.

Як повідомляє Головне управління поліції на Одещині, пригода кваліфікована як хуліганство (частина 3 статті 296 Кримінального кодексу).

Зазначається також, що у зіткненнях між Дмитруком, його помічниками та прихильниками, з одного боку, та муніципальною охороною, з іншого боку ,постраждали троє охоронців.

"На місці працюють поліцейські, які опитують свідків та учасників конфлікту та проводять першочергові слідчі дії. Правоохоронці продовжують забезпечувати правопорядок на місці події", — зазначили правоохоронці.

Як передає 048.ua, на засіданні комісії були присутні чотири члени з шести. Головуючий депутат міськради від фракції "Довіряй ділам" Сергій Страшний зазначив, що кворум є, після чого перейшов до порядку денного.

На засідання, ключовим питанням якого було відведення землі під санаторієм Держприкордонслужби "Аркадія" на Гагарінському плато, спробував прорватися Дмитрук, і поки його не пускали, комісія швидко голосувала та приймала рішення. Коли нардеп у супроводі соратників і поліцейських все ж таки проник у приміщення, захід перетворився на бійку.

Сам же Дмитрук заявляє, що зупинив таким чином "беззаконня", яким є, на його думку, проведення засідань земельної комісії, і пообіцяв продовжувати "відстоювати інтереси громадян нашого міста".

Причому це вже не перший випадок упродовж січня, коли нардеп перешкоджає засіданням цієї комісії міськради. Депутат раніше висловлював переконання, що засідання організуються з порушеннями регламенту і для прийняття рішень, що генерують "один із основних чорних доходів [мера Геннадія] Труханова та його банди".

Нагадаємо, що Дмитрука в листопаді виключили з парламентської фракції "Слуга народу" після того, як стало відомо, що він увійде до міжфракційного об'єднання, яке створює Дмитро Разумков і яке отримало назву "Розумна політика". Самого Разумкова за місяць радо того відправили у відставку з посади голови Ради.

Дмитрук є нардепом-мажоритарником, був обраний від округу №133 в Одесі і позиціонує себе, зокрема, як борець із незаконним будівництвом у цьому облцентрі.