ЗСУ можуть відійти з Сєвєродонецька, щоб уникнути оточення, – голова Луганської ОВА

ЗСУ можуть відійти з Сєвєродонецька, щоб уникнути оточення, – голова Луганської ОВА

Сєвєродонецьк Луганської області контролюється Збройними силами України. Місто не знаходиться в оточенні ворога, але командування ЗСУ може ухвалити рішення про відхід сил із міста, щоб не потрапити до оточення.

Про це повідомив голова Луганської воєнної адміністрації Сергій Гайдай.

"Росіяни не зможуть захопити Луганщину найближчими днями, як прогнозують аналітики, нам вистачить сил і коштів тримати оборону. Проте не виключено, що для того, щоб не потрапити в оточення, доведеться відійти", — сказав Гайдай.

Він наголосив, що адміністративний центр Луганської області постійно перебуває під обстрілами, але місто не відрізане від України. Водночас траса "Лисичанськ-Бахмут" регулярно обстрілюється, тож їздити нею небезпечно.

"Люди, які залишилися на вільній Луганщині, постійно перебувають у укриттях, виходити на вулицю через щільність обстрілів - майже неможливо. Забезпечуємо людей необхідними речами для виживання", - підсумував Гайдай.

Водночас, Лиман Донецької області в основному контролюють російські війська, а українські військові зайняли нові укріплені позиції на Лиманському напрямку. Як повідомили у Генштабі ЗСУ, противник намагається прорватися на Бахмутському напрямку, щоб порушити маршрути логістичного забезпечення та відрізати підрозділи ЗСУ від основних сил.