На 10-16 тисяч гривень: українським військовим льотчикам підвищили зарплати

Українським військовим льотчикам підвищили зарплати
Минулого року бюджет Міноборони збільшено на 2,5 млрд. грн

Військовим льотчикам України з січня 2022 року підвищили зарплати на 10—16 тисяч гривень у рамках першого етапу збільшення грошового забезпечення у Збройних Силах.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства оборони.

Зазначається, що протягом року на збільшення виплат для цієї категорії військовослужбовців буде спрямовано 251 млн. грн. У середньому виплати для кожного спеціаліста зростуть на 10 – 16 тис. грн. Підвищене грошове забезпечення нараховується з 1 січня 2022 року.

"Розвиток військової авіації та ППО – це один із наших пріоритетів. Бойова авіація – це насамперед люди. Це фахівці високої кваліфікації, у підготовку яких держава інвестує значні ресурси", - зазначив міністр оборони Олексій Рєзніков.

Він зазначив, що минулого року бюджет Міноборони збільшено на 2,5 млрд. грн. Ці кошти будуть направлені на перший етап підвищення грошового забезпечення для низки категорій військових.

"Пілоти у Збройних Силах з 1 січня також отримуватимуть конкурентні виплати не лише в середньому по економіцы, а й порівняні з колегами в інших відомствах сектору національної безпеки та оборони. До кінця січня будуть ще рішення у цій сфері. Наша мета – протягом року поступово підготуватися до синхронної реалізації у 2023 році кадрової реформи та реформи грошового забезпечення" - сказав Резніков.

Зазначимо, у льотчиків Збройних Сил найнижчі зарплати серед усіх силових структур. У ВПС це називають однією з головних причин звільнення пілотів. Представник командування ВВС Олег Гавриленко говорив, що у 2019 та 2020 році звільнилося близько 140 осіб льотного складу, а у 2021 році планували звільнитися ще 40 осіб.

Нагадаємо, Володимир Зеленський доручив Кабміну зробити зарплату військових у 2 рази вищою за мінімальну. З 2023 року військові отримуватимуть щонайменше 14 352 грн.

Тим часом військовики продовжують затримувати зарплати. Уповноважений Верховної Ради України з прав людини повідомляв , що у вересні заборгованість Міністерства оборони України перед військовослужбовцями Збройних сил України (ЗСУ) становить 1 мільярд 465,8 мільйона гривень.

Тоді у Міноборони заявили, що рішення щодо грошей на виплату грошового забезпечення військовослужбовцям Збройних сил України оперативно вирішується.

Незабаром Зеленський підписав закон про внесення змін до держбюджету-2021, які передбачають збільшення видатків на 39,6 мільярда гривень. У цю суму включили гроші для розрахунків з військовослужбовцями.