"Ні війні в Україні": український спортсмен на Олімпіаді в Пекіні розгорнув плакат після змагання

"Ні війні в Україні": український спортсмен на Олімпіаді в Пекіні розгорнув плакат після змагання
Владислав Гераскевич із плакатом "No War in Ukraine". Фото: скрін прямої трансляції/UA:Перший

Український скелетоніст Владислав Гераскевич розгорнув плакат із написом "No War in Ukraine" (Ні війні в Україні) після одного із заїздів на зимовій Олімпіаді-2022 у Пекіні.

Спортсмен після кваліфікаційного заїзду у чоловічому скелетоні вийшов на трасу та розгорнув плакат стандартного розміру А4. На ньому було написано "No War in Ukraine". Гераскевич показав плакат перед відеокамерами та фотооб'єктивами журналістів.

Таким чином спортсмен сказав усьому світові: "Немає війні в Україні". У третій кваліфікаційній спробі український скелетоніст зайняв 17 місце з часом 3.04,83 секунди.

Зазначимо, Гераскевич вийшов у фінальний заїзд, де виступатимуть 20 найкращих спортсменів за підсумками попередніх заїздів.

Тим часом, Росія продовжує намагатися дестабілізувати ситуацію на кордоні з Україною. Напередодні РФ заблокувала частину акваторії Чорного та Азовського морів. Але незабаром повідомила Україну про відміну перекриття ділянок в Азовському морі для проведення військово-морських навчань.

Росія з кінця жовтня 2021 року активно стягувала війська до кордону з Україною та повідомляла про нові військові навчання. Це викликало побоювання у світових лідерів, а закордонні ЗМІ повідомляли про плани РФ розпочати повномасштабні воєнні дії проти України.

При цьому анонімні джерела в адміністрації президента США Джозефа Байдена повідомили виданню CNN, що, за їхньою інформацією, Вашингтон навмисно висловлював свої побоювання та надавав засекречені розвіддані, щоб запобігти ризикам ескалації воєнного конфлікту між Росією та Україною.