Анонімні американські чиновники знову повідомили про збільшення російських військ на кордоні з Україною - ЗМІ

війська рф
Російська бронетехніка. Фото: Міноборони РФ

Росія має в своєму розпорядженні вже приблизно 70% бойової потужності, яка буде потрібна для повномасштабного вторгнення в Україну, і спрямовує додаткові сили до кордону зі своїм сусідом. Про це повідомляє Reuters із посиланням на чиновників США, які надали інформацію на умовах анонімності.

Щодо термінів вторгнення, то, за словами джерел, пік замерзання землі очікується 15 лютого — це дозволить російським військовим частинам пересуватися навіть бездоріжжям. Такі умови продовжаться до кінця березня.

Чиновники США не надали доказів, що підтверджують їх оцінку російських сил.

Джерела заявляють, що якщо РФ поведе наступ на Київ, то він може впасти протягом кількох днів.

За словами одного з офіційних осіб, Україна може втратити від 5 000 до 25 000 військовослужбовців, тоді як втрати російських військ можуть становити від 3 000 до 10 000, а втрати серед цивільного населення - від 25 000 до 50 000, за оцінками США.

Повномасштабне вторгнення також спровокує втечу мільйонів біженців та внутрішньо переміщених осіб до Європи, вважають у Вашингтоні.

"У будь-який день Росія може почати військові дії проти України. Вони можуть розпочатися через кілька тижнів, або натомість Росія обере дипломатичний шлях", - заявив радник Білого дому з національної безпеки Джейк Салліван в інтерв'ю Fox News Sunday. Він наголосив, що загроза вторгнення військ РФ – значна.

Країни-члени НАТО переводять сили у стан підвищеної готовності та направляють додаткові військові судна та винищувачі до місць розгортання сил альянсу у Східній Європі, оскільки Росія продовжує нарощувати свою військову присутність в Україні та навколо неї. До Німеччини прибули американські військові — вони створять штаб для підтримки десантників, які прямують до Польщі через наростання напруженості у відносинах з Росією.

Але міністр оборони Олексій Резніков заявив, що Україна не фіксує підготовку Росією ударних угруповань для військового наступу на підконтрольні Україні території ні з боку Криму, ні з інших сторін, так само як і не чекає на провокації проти себе в ході російсько-білоруських військових навчань "Союзна рішучість" -2022".