Розвідка США розсекретила план вторгнення Росії в Україну - ЗМІ

бронетехніка рф
Російська бронетехніка. Фото: Міноборони РФ

Адміністрація президента США оприлюднить плани нападу РФ на Україну, які розкрила американська розвідка. Про це повідомляє Washington Post з посиланням на чотири неназвані джерела.

За даними ЗМІ, офіційні особи США заявили про наявність у них доказів, що Росія розробила план, схвалений на високому рівні в Москві, щоб створити привід для вторгнення в Україну.

Очікувана операція має включати відеотрансляцію на широку аудиторію жертв серед цивільного населення на сході України — і, можливо, у Росії, — щоб викликати обурення на адресу українського уряду та створити привід для вторгнення. За словами одного американського чиновника, поки неясно, чи ці втрати будуть реальними, чи сфальсифікованими.

За даними джерел, план був розроблений російськими спецслужбами та перебуває на завершальній стадії підготовки.

"Це конкретна операція, призначена для створення потенційного приводу", - сказав інший американський чиновник, який, як і решта, не надав доказів передбачуваної змови. Усі джерела говорили за умов анонімності.

Напередодні було оголошено, що керівництво США вирішило більше не використовувати визначення "неминуча" для характеристики можливого вторгнення Росії в Україну. Раніше президент Володимир Зеленський прямо звинуватив США у нагнітанні ситуації, яке дуже негативно позначається на українській економіці.

"Я вважаю, що вони є сьогодні учасниками цієї, як вам сказати, інформаційної ситуації, що склалася навколо наших кордонів. Бо Білий дім розуміє, що є ризики, вони постійно про це говорять, вони постійно підтримують цю тематику, вони роблять цю тематику максимально гостру ”, - сказав український лідер.

Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що країна не фіксує підготовку Росією ударних угруповань для військового наступу ні з боку Криму, ні з інших сторін, так само як і не чекає на провокаціїпроти себе під час російсько-білоруських військових навчань "Союзна рішучість-2022".