Instagram вперше випередив Facebook за кількістю користувачів в Україні

У січні 2022 року аудиторія Instagram склала 17,3 млн користувачів
Фото: Depositphotos

2022 року соціальна мережа Instagram вперше випередила Facebook за кількістю користувачів в Україні.

Про це свідчать дані дослідження комунікаційного агентства plusone social impact.

Згідно результатів дослідження, за останні півроку соціальна мережа Instagram збільшила кількість користувачів на 2,3 млн і вперше за цим показником випередила Facebook.

Так, у січні 2022 року аудиторія Instagram склала 17,3 млн користувачів. У той же час показник Facebook 16,8 млн користувачів. Кількість користувачів останньої за останні півроку зросла на 800 тисяч.

При цьому Facebook Messenger користується 10,7 млн осіб – на 700 тисяч більше, ніж улітку 2021 року.

Одночасно до 27,8 млн людей виросла аудиторія, яку можна охопити рекламними інструментами Meta. Це на 5,8 млн більше, ніж роком раніше.

Автори дослідження зазначають, що Instagram покращив свої позиції у всіх обласних центрах. Лідерами із приросту є Київська (+10%) та Львівська області (+5,3%). Містами-лідерами стали Київ (+10%), Івано-Франківськ (+7,8%) та Запоріжжя (+6,8%).

У Facebook динаміка гірша – частка користувачів соцмережі знизилася у восьми містах. Найбільше у Луцьку (-8,1%) та Львові (-3,3%). Середнє зростання показника проникнення областями трохи менше 2%.

Лідери зі зростання кількості користувачів Facebook: Одеса (+5,8%), Суми (+3,1%) та Київ (+3,1%).

Найпопулярнішою соцмережею серед молодих українців стала TikTok.

Нагадаємо, в середині січня електронна петиція до президента з проханням звернутися до компаній YouTube, Facebook, Google з приводу відкриття офісів в Україні набрала понад 25 тисяч підписів.

Джерело фото: Depositphotos