Агентство «Стандарт-Рейтинг» визнало високу надійність депозитів COMINBANK

Агентство «Стандарт-Рейтинг» визнало високу надійність депозитів COMINBANK
Голова Правління, Тетяна Путінцева

За підсумками 1-го кварталу 2023 року від рейтингового агентства «Стандарт-Рейтинг» (Україна) АТ «КОМІНБАНК» увійшов до ТОП-12 банків з найнадійнішими (привабливими) депозитами.

У релізі агентства зазначається, що COMINBANK завершив перший квартал 2023 року з чистим процентним доходом 81,01 млн грн та прибутком 17,750 млн грн. Також за підсумками першого кварталу 2023 року банк має міцну дохідну базу, а його діяльність залишається стабільно прибутковою. Станом на 01.04.2023 АТ «КОМІНБАНК» сформував значний запас адекватності регулятивного капіталу Н2, якій дорівнює 18,96% при нормативі 10%.  Частка проблемних кредитів в портфелі банку оцінювалась на рівні 20,69%, що значно менше за середні показники по банківській системі України.

 «У COMINBANK ми пропонуємо депозитні програми, які навіть у важкі часи війни допомагають українцям грамотно управляти особистими фінансами, безпечно зберігати гроші й комфортно їх накопичувати. За 30 років успішної роботи на ринку України наш банк уособлює підтримку і турботу про кожного клієнта», — прокоментувала експертний висновок щодо депозитів АТ «КОМІНБАНК» Голова Правління, Тетяна Путінцева. 

Загалом фахівці агентства із оптимізмом дивляться у майбутнє і вважають, що банківська система України впевнено пройде кризу, викликану війною завдяки державним банкам та банкам з іноземним капіталом. Згідно даних агентства загальний прибуток банківської системи за 2022 рік дорівнював 24,7 млрд грн, а за перший квартал 2023 року — 34,056 млрд грн.

Водночас портал Finance.ua проаналізував депозитні пропозиції від різних банків і обрав такі, до яких цього літа варто придивитися уважніше. Перше місце у даному огляді посідає вигідна акційна пропозиція "Максимальний дохід + " від COMINBANK.