Збитки газорозподільних компаній групи РГК досягли 4,8 млрд грн

Збитки газорозподільних компаній групи РГК досягли 4,8 млрд грн
Основною причиною збитків в розмірі 4,8 млрд. грн. є економічно необґрунтований тариф на розподіл природного газу. Зараз він не покриває всіх необхідних витрат операторів.

Відсутність рішення Національно комісії з регулювання енергетики та комунальних послуг щодо встановлення тарифу, який повинен покривати всі обґрунтовані витрати Операторів ГРМ (операторів газорозподільних мереж), призводить до формування їх заборгованості перед контрагентами.

Також в зв'язку з інформацією, оприлюдненою ПАТ "Укртрансгаз" 1 лютого 2018 р. в якій він вказав недостовірну інформацію про заборгованість Операторів ГРМ перед ним, Регіональна Газова Компанія повідомляє, що станом на 1 лютого 2018 року поточна заборгованість газорозподільних компаній групи РГК перед оператором ГТС (ПАТ "Укртрансгаз") за послуги транспортування і балансування становить 4 млрд. грн. Більша частина боргу — 2,3 млрд. грн. — результат несвоєчасних розрахунків бюджету.

Група компаній РГК застерігає Оператора ГТС від свідомо неправомірних дій із відображення вартості природного газу, спожитого підприємствами ТКЕ, як заборгованості операторів ГРМ. Також є неправомірним нарахування штрафних санкцій на таку неіснуючу заборгованість.

Довідка: Регіональна Газова Компанія — сервісна компанія, що надає послуги з фінансового, юридичного, технологічного консалтингу. Клієнтами компанії є постачальники газу в 16 регіонах країни, а також 19 газорозподільних компаній, на обслуговуванні яких перебуває понад 200 тис. км газопроводів і 8 млн побутових споживачів газу.

Регіональна Газова Компанія надає газовим компаніям сервіси, спрямовані на підвищення стандартів обслуговування клієнтів — серед них послуги єдиного контакт-центру та телекомунікаційні послуги по захищеному онлайн доступу клієнтів до особистих рахунків