НБУ курс:

USD

41,41

+0,05

EUR

46,12

+0,12

Готівковий курс:

USD

41,80

41,72

EUR

46,60

46,44

"Розпиляли" майже 25 млн гривень "Укргазвидобування" на постачанні бетонних плит: підозрюють бізнесменів

"Розпиляли" майже 25 млн гривень "Укргазвидобування" на постачанні бетонних плит: підозрюють бізнесменів
Фото: Київська міська прокуратура

Подільська окружна прокуратура Києва повідомила про підозру двом директорам приватних компаній у привласненні 25 мільйонів гривень АТ “Укргазвидобування” через постачання неякісних залізобетонних плит. Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

За даними слідства, у 2022-2023 роках зазначені директори уклали контракти з АТ "Укргазвидобування" на постачання залізобетонних плит. Однак постачальники виготовили плити неналежної якості, які не відповідали умовам договорів і стандартам ДСТУ. Також ці плити мали бути вдвічі дешевшими, ніж ті, які відповідали договору.

Експертизи, проведені в рамках розслідування, підтвердили, що плити не тільки не відповідали заявленим характеристикам, але і були продані за завищеними цінами. В результаті, "Укргазвидобування" зазнало фінансових збитків у розмірі 2,2 мільйона гривень через неналежну якість плит і 22,4 мільйона гривень через завищену вартість.

Наразі розглядається питання про обрання запобіжних заходів для підозрюваних та перевіряється діяльність службовців "Укргазвидобування", відповідальних за прийом плит.

За санкцією статті, підозрюваним загрожує позбавлення волі від 7 до 12 років з можливістю позбавлення права займати певні посади чи вести діяльність протягом до трьох років, а також конфіскація майна.