Найкращі страхові компанії України за версією Delo.ua та журналу "Топ 100. Рейтинги найбільших"

Найкращі страхові компанії України за версією Delo.ua та журналу "Топ 100. Рейтинги найбільших"

Delo.ua та журнал «ТОП-100. Рейтинги найбільших» визначили найкращі страхові компанії України за підсумками 2022 року. Діяльність фінустанов було оцінено за різними напрямки страхових послуг: страхування КАСКО, ОСЦПВ, медичне страхування, страхування життя. Важливо, що підсумкова позиція страховика залежала від двох факторів: суми оцінок фінансових експертів, отриманих шляхом незалежного анкетування та результатів відкритого онлайн голосування аудиторії Delo.ua, яке тривало протягом грудня 2022-го — лютого 2023-го. У ході оцінювання страхових компаній ми враховували: динаміку показників СК за окремим видом діяльності, співвідношення якості та ціни послуг, зручність та доступність продуктів та сервісів, наявність або відсутність помітної кількості негативних відгуків, інформаційний фон навколо СК та їх активність за окремими напрямками діяльності. 

Номінація №1 "Найкращі страхові компанії у сфері страхування авто-КАСКО" Номінація №2 "Найкращі страхові компанії у сфері ДМС та страхування виїжджаючих за кордон" Номінація №3 "Найкращі страхові компанії для страхування "автоцівілки"" Номінація №4 "Найкращі страхові компанії у сфері страхування життя"
Склад експертного журі
  • Генеральний директор асоціації "Страховий бізнес"

  • президент Ліги страхових організацій України

  • Генеральний директор Федерації страхових посередників

  • Керівник та засновник страхового брокера «Дедал»

  • Старший економіст Центру економічної стратегії

  • Експертка фінринків, фінансова журналістка

НАЙКРАЩІ СТРАХОВІ КОМПАНІЇ У СФЕРІ СТРАХУВАННЯ АВТО-КАСКО
1. ARX
Категорія:
1. ARX

Дата заснування: 1994 рік З 2007 року компанія входила до французької групи AXA, а з 2019-го — до канадського страхового холдингу Fairfax Financial Holdings. Відтоді компанія змінила свою назву на ARX. 

Кількість відокремлених підрозділів: майже 70 офісів по Україні

Сума премій за КАСКО: 1,5 млрд грн за 2022 рік 


 

Щодня компанія сплачує клієнтам понад 5 млн грн. За підсумками 2022 року ARX досягла рекордного показника комбінованого коефіцієнта (на рівні 90%). Незважаючи на війну, страховик ані на хвилину не припиняв обслуговувати клієнтів. Величезну позитивну роль у функціонуванні бізнесу відіграли онлайн-сервіси, які компанія послідовно розвивала кілька років. КАСКО за кордоном стало справжнім порятунком для українців. ARX організувала спілкування з клієнтами онлайн — у чатах, месенджерах через застосунок, а також запровадила прямі виплати відшкодування на зарубіжні СТО. Від початку війни, з березня по вересень 2022 року, компанія врегулювала понад 10 тис. страхових випадків за КАСКО, з яких майже 1300 трапилися з клієнтами ARX, які вимушено залишили Україну. У 2022-му рівень задоволеності врегулювання збитків за КАСКО становим 4,8 з 5,0, що навіть вище, ніж рік тому.

2. Арсенал Страхування
Категорія:
2. Арсенал Страхування

Дата заснування: грудень 2005 року 

Кількість відокремлених підрозділів: понад 50 відділень по Україні 

Сума премій за КАСКО: 762 млн грн за 9 місяців 2022 року 


 

Страховик входить до топ-5 найбільших гравців вітчизняної страхової галузі. Крім того, компанія має акредитацію у більш ніж 40 банках та представлена у багатьох автосалонах, а кількість її клієнтів перевищує 3 млн. За підсумками 9 місяців 2022 року «Арсенал Страхування» за договорами добровільного автострахування виплатила 395 млн грн. Рівень виплат становив 52%. Компанія пропонує клієнтам страхування авто за такими програмами: КАСКО All Risks, яке гарантує автовласнику відшкодування збитку внаслідок будь-якого зовнішнього фізичного впливу, а також захист від традиційних ризиків викрадення, ДТП та стихійних лих; КАСКО 50/50, що дає можливість заощадити до 45% вартості поліса за відсутності страхових подій



 

3. UNIVERSALNA
Категорія:
3. UNIVERSALNA

Дата заснування: лютий 1991 року 

Кількість відокремлених підрозділів: 36 відділень по Україні 

Сума премій за КАСКО: 502 млн грн за 2022 рік 

Протягом 12 місяців 2022 року UNIVERSALNA уклала 17,2 тис. договорів добровільного автострахування КАСКО, кількість врегульованих страхових випадків становила 4,2 тис. Сума виплат з добровільного автострахування, які здійснила компанія за 2022 рік, сягнула 165 млн грн, рівень виплат — 33%. За підсумками 2022 року на автострахування припадало понад 46% портфеля компанії, зокрема понад 35% за КАСКО. Компанія пропонує клієнтам різноманітні програми КАСКО: класична, VIP, економ, для автопарків, для кредитних авто, для електротранспорту та засобів мобільності. Особливістю страхових продуктів компанії є гнучкі умови, які враховують побажання клієнтів, а також оптимальна ціна разом із високою якістю сервісу. Крім того, вартість КАСКО в UNIVERSALNA залежить від марки, моделі авто та стажу водія — досвідчені водії платять менше.

4. ТАС СГ
Категорія:
4. ТАС СГ

Дата заснування: жовтень 1998 року 

Кількість відокремлених підрозділів: 589 відділень по Україні 

Сума премій за КАСКО: 579 млн грн за 2022 рік 


 

За 2022 рік СГ «ТАС» уклала 68 981 договір страхування наземного транспорту, що на 21% більше, ніж у 2021-му. Торік за договорами КАСКО було врегульовано 8337 страхових випадків. Сума виплат за КАСКО за рік становила понад 251 млн грн, рівень виплат — 49%. «ТАС» не перший рік входить до числа найбільших компаній на ринку страхування наземного транспорту. Компанія пропонує у сегменті КАСКО низку страхових продуктів, розрахованих на різні категорії автовласників залежно від їхніх потреб у рівні страхового захисту, водійського досвіду та фінансових можливостей. Попитом користуються також комплексні програми автострахування, що забезпечують всебічний захист автовласника на випадок будь-яких негараздів на дорозі. Компанія дотримується гнучкої тарифної політики та індивідуального підходу до кожного клієнта, має широкий перелік страхових продуктів з можливістю вільного комбінування страхових ризиків, забезпечує максимальну оперативність виплат та цілодобовий супровід страхувальників власною службою інформаційноконсультаційної підтримки.

5. Експрес Страхування
Категорія:
5. Експрес Страхування

Дата заснування: серпень 2008 року 

Кількість відокремлених підрозділів: 48 агентських представництв по Україні 

Сума премій за КАСКО: 270 млн грн за 9 місяців 2022 року 


 

Компанія входить до топ-10 учасників ринку добровільного автострахування та врегульовує страхові випадки за КАСКО у термін від 5 днів. «Експрес Страхування» має у своєму розпорядженні високоліквідні активи, які становлять більш ніж 90% всіх активів. Фактичний запас платоспроможності компанії станом на 30 вересня 2022 року становив 235,9 млн грн, що на 141,7 млн грн перевищує розрахунковий нормативний показник, встановлений законом «Про страхування». Найбільші виплати відбулися за договорами КАСКО — 142,9 млн грн, що становить 87,7% усіх виплат.

НАЙКРАЩІ СТРАХОВІ КОМПАНІЇ У СФЕРІ ДМС ТА СТРАХУВАННЯ ВИЇЖДЖАЮЧИХ ЗА КОРДОН
1. VUSO
Категорія:
1. VUSO

Дата заснування: вересень 2001 року 

Кількість відокремлених підрозділів: 54 представництва по Україні 

Сума страхових премій з ДМС та страхування тих, хто виїжджає за кордон: 184 млн грн за 9 місяців 2022 року 


 

Від січня 2023 року порівняно з початком 2022-го кількість клієнтів VUSO зросла втричі і натепер становить майже 100 тис. застрахованих, які цілодобово отримують необхідну допомогу. Страховик має достатній запас фінансової стабільності, щоб повністю задовольняти вимоги клієнтів при настанні страхових випадків. Активи VUSO перевищують суму страхових резервів у 4 рази. За 9 місяців 2022 року обсяг виплат за договорами добровільного медичного страхування становив 50 млн грн, рівень виплат — 42%. Упродовж 2022 року VUSO впровадила сучасні програмні та технічні рішення, які дозволяють оперативно опрацювати всі звернення та організувати необхідну допомогу клієнтам у партнерських лікувальних закладах. Більшість клієнтів компанії отримує відповідь оператора протягом 20 секунд, при цьому середній показник швидкості з’єднання становить 7-8 секунд. Загалом за 2022 рік працівники асистансу обробили майже 185 тис. звернень, надали для застрахованих понад 112 тис. послуг. Свідченням високої оцінки сервісу VUSO є те, що постійні клієнти залишаються з компанією та продовжують дію договорів страхування на наступний період.

2. Уніка
Категорія:
2. Уніка

Дата заснування: лютий 1994 року 

Кількість відокремлених підрозділів: 200 представництв по Україні 

Сума страхових премій з ДМС та страхування тих, хто виїжджає за кордон: 609 млн грн за 9 місяців 2022 року 


 

Страхова компанія «УНІКА» працює на українському ринку non-lifeстрахування більш ніж 27 років і входить до складу UNIQA Insurance Group, що є однією з провідних страхових груп на ринках Австрії, а також Центральної й Східної Європи. Компанія посідає провідні позиції на ринку України за зборами страхових премій, виплатами, активами та часткою ринку non-life-страхування. Зокрема, за полісами добровільного медстрахування «УНІКА» протягом 9 місяців 2022 року отримала найбільший обсяг премій на ринку — майже 590 млн грн. Понад тисячі співробітників компанії в Україні обслуговують приблизно 1 млн страхових полісів, щомісяця страховик здійснює страхові виплати на майже 100 млн грн. Обсяг відшкодувань за полісами ДМС, які здійснила компанія протягом 9 місяців 2022 року, становив 304 млн грн, рівень виплат — 52%. Служба медичного асистансу компанії за січень 2023 року обробила понад 92 тис. звернень від застрахованих клієнтів.

3. UNIVERSALNA
Категорія:
3. UNIVERSALNA

Дата заснування: лютий 1991 року 

Кількість відокремлених підрозділів: 36 відділень по Україні 

Сума страхових премій з ДМС та страхування тих, хто виїжджає за кордон: 231 млн грн за 12 місяців 2022 року 

Кількість договорів ДМС, які уклала компанія протягом 12 місяців 2022 року, становила 33694, кількість врегульованих страхових випадків — 11 665. За цей період UNIVERSALNA уклала 49 899 договорів страхування на випадок хвороби та врегулювала 764 страхові випадки. Кількість договорів страхування від нещасного випадку становила 22 8133, врегульованих страхових справ — 6947. Загалом кількість укладених договорів ДМС у 2022 році порівняно з попереднім роком зросла на 21%. Компанія збільшила штат асистансу, провела реформування. UNIVERSALNA постійно стежить за якістю роботи своїх співробітників, параметрами додзвону та обробкою дзвінків. Наприклад, частка дзвінків, які приймають протягом перших 5 секунд, становить 86%. Крім того, щоденні опитування серед застрахованих показують, що 97% клієнтів компанії повністю задоволені сервісом, який вони отримують.

4. Страхова компанія INGO
Категорія:
4. Страхова компанія INGO

Дата заснування: 1991 рік 

Кількість відокремлених підрозділів: 31 відділення по Україні 

Сума страхових премій з ДМС та страхування тих, хто виїжджає за кордон: 451 млн грн за 9 місяців 2022 року 


 

Страхова компанія «ІНГО» працює на українському ринку більш ніж 30 років. У 2017 році страховик став частиною промисловофінансової групи DCH, що належить бізнесмену Олександру Ярославському. За час своєї діяльності «ІНГО» відшкодувала збитки фізичних осіб на суму понад 1,5 млрд грн. Зокрема, з 2006 року на лікування своїх клієнтів за договорами добровільного медичного страхування компанія виплатила понад 827 млн грн. За 9 місяців 2022 року страховик за полісами добровільного медичного страхування виплатив 189 млн грн, рівень виплат становив 59%. Ще у 2014 році компанія відкрила власний медичний центр «ІНГО». Метою проєкту стало прагнення забезпечити максимально прозоре та просте медичне страхування для своїх клієнтів, налагодити продуктивну співпрацю між страховою компанією та медичними установами. Медичний центр «ІНГО» проводить діагностику, лікування, медикаментозне та інформаційне забезпечення не тільки клієнтів страхових компаній, а й усіх охочих.

5. ПЗУ Україна
Категорія:
5. ПЗУ Україна

Дата заснування: січень 1999 року 

Кількість відокремлених підрозділів: понад 100 відділень по Україні 

Сума страхових премій з ДМС та страхування тих, хто виїжджає за кордон: 183 млн грн за 9 місяців 2022 року 


 

Страхова компанія «ПЗУ Україна» входить до складу польської групи PZU, яка була заснована 1803 року. У «ПЗУ Україна» працюють понад 700 співробітників. Також страховик має приблизно 1000 агентів та партнерів. Компанія один із лідерів українського ринку добровільного медичного страхування та туристичного страхування. За 9 місяців 2022 року страховик за полісами ДМС виплатила 49 млн грн, рівень виплат становив 47%. Одним із нововведень кінця 2022 року, яке запровадила компанія для клієнтів з ДМС, стала електронна картка страхувальника. Застрахованій особі не потрібно носити з собою фізичну картку, достатньо перейти за отриманим посиланням, завантажити та зберегти е-картку ДМС на смартфоні чи на іншому електронному пристрої. Електронна картка ДМС містить всю необхідну інформацію для отримання медичної допомоги, що допоможе не витрачати зайвий час на її пошуки у критичній ситуації. 

НАЙКРАЩІ СТРАХОВІ КОМПАНІЇ ДЛЯ СТРАХУВАННЯ "АВТОЦІВІЛКИ"
1. ТАС СГ
Категорія:
1. ТАС СГ

Дата заснування: жовтень 1998 року 

Кількість відокремлених підрозділів: 589 відділень по Україні 

Сума страхових премій з ОСЦПВ: 859 млн грн за 2022 рік 


 

За 2022 рік СГ «ТАС» оформила майже 900 тис. полісів обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності автовласників та врегулювала 14 408 страхових випадків з ОСЦПВ. Сума виплат з «автоцивілки», яку здійснив страховик за 2022 рік, — понад 353 млн грн, рівень виплат — 41%. Завдяки найбільшій регіональній мережі СГ «ТАС» упродовж багатьох років утримує позиції лідера ринку ОСЦПВ як за обсягом залучених премій, так і за кількістю врегульованих страхових випадків та сумою виплачених відшкодувань. За даними МТСБУ, компанія також стабільно входить до числа страховиків, які найшвидше на ринку врегульовують страхові випадки. Приділяючи максимальну увагу якості обслуговування клієнтів, СГ «ТАС» опікується питаннями систематичного підвищення рівня сервісу. Уважний підхід до потреб клієнтів, оперативність відшкодування збитків та грамотний супровід за настання страхового випадку є пріоритетними завданнями для компанії. Для оптимізації процесу врегулювання збитків страховик запровадив низку проєктів, спрямованих на спрощення та пришвидшення виплат і покращення якості врегулювання загалом.

2. Княжа
Категорія:
2. Княжа

Дата заснування: 1997 рік 

Кількість відокремлених підрозділів: більше 225 відділень по Україні 

Сума страхових премій з ОСЦПВ: 332 млн грн за 9 місяців 2022 року 


 

«Княжа» працює на українському страховому ринку понад 25 років. Страховик від 2005 року входить до складу європейської фінансової групи Vienna Insurance Group та має 33 ліцензії на провадження обов’язкових та добровільних видів страхування. СК входить до трійки лідерів на ринку обов’язкового страхування цивільної відповідальності автовласників. За 9 місяців 2022 року за страховими випадками з ОСЦПВ компанія сплатила 118 млн грн відшкодувань, рівень виплат за цим видом страхування становив 36%. Страховик пропонує онлайнврегулювання з «автоцивілки». Усі документи клієнт може завантажити через особистий кабінет, перевірити поточний статус справи та отримати інформацію щодо суми відшкодування та дати виплати страхової компенсації.

3. ARX
Категорія:
3. ARX

Дата заснування: 1994 рік Від 2007 року компанія входила до складу французької групи AXA, а у 2019-му увійшла до канадського страхового холдингу Fairfax Financial Holdings. Відтоді компанія змінила свою назву на ARX. 

Кількість відокремлених підрозділів: близько 70 офісів по Україні 

Сума страхових премій з ОСЦПВ: 229 млн грн за 2022 рік 


 

За 2022 рік компанія ARX отримала понад 2,7 млрд грн страхових премій. Щодня страховик сплачує понад 5 млн грн страхових відшкодувань. Зокрема, за 12 місяців 2022 року за страховими випадками з ОСЦПВ ARX сплатила приблизно 82 млн грн відшкодувань, рівень виплат за цим видом страхування становив 36%. За підсумками 2022 року компанія досягла рекордного показника комбінованого коефіцієнта (на рівні 90%) та залишається найбільш прибутковою на вітчизняному страховому ринку. Усі сервіси компанії з перших днів війни працювали безвідмовно і продовжують функціонувати. Підтвердженням успіху зусиль компанії стала оцінка рівня сервісу та задоволеності клієнтів. ARX — єдина компанія в Україні, яка має сервіс зворотного зв’язку Тransparent Customer Feedback, TCF. Цей сервіс дозволяє клієнтам негайно після врегулювання оцінити якість послуг компанії за 5-зірковою шкалою. Відгуки з’являються на сайті компанії у режимі реального часу. Компанія має власний застосунок MyARX, де доступні всі договори клієнтів. Вони можуть звертатися до них навіть за відсутності доступу до інтернету, купувати нові, а також стежити за договорами близьких та спілкуватися з компанією, не переходячи до інших месенджерів.

4. Уніка
Категорія:
4. Уніка

Дата заснування: лютий 1994 року 

Кількість відокремлених підрозділів: 200 представництв по Україні 

Сума страхових премій з ОСЦПВ: 127 млн грн за 9 місяців 2022 року 


 

Страхова компанія «УНІКА» працює на українському ринку non-lifeстрахування більш ніж 27 років, входить до складу UNIQA Insurance Group, що є однією з провідних страхових груп на ринках Австрії, а також Центральної й Східної Європи. «УНІКА» посідає провідні позиції на ринку України за зборами страхових премій, виплатами, активами та часткою ринку non-life-страхування. Понад тисячі співробітників компанії в Україні обслуговують приблизно 1 млн страхових полісів, щомісяця страховик здійснює страхові виплати на майже 100 млн грн. Обсяг відшкодувань за страховими випадками зі страхування ОСЦПВ, які здійснила компанія протягом 9 місяців 2022 року, становив 53 млн грн, рівень виплат — 42%. Служба технічного асистансу компанії, який зокрема отримує звернення застрахованих з «автоцивілки», щомісяця обробляє понад 10 тис. запитів від клієнтів.

5. VUSO
Категорія:
5. VUSO

Дата заснування: вересень 2001 року 

Кількість відокремлених підрозділів: 54 представництва по Україні 

Сума страхових премій з ОСЦПВ: 207 млн грн за 9 місяців 2022 року 


 

Станом на січень 2023 року порівняно з початком 2022-го кількість клієнтів VUSO зросла втричі і тепер становить майже 100 тис. застрахованих, які цілодобово отримують необхідну допомогу та підтримку. Страховик має достатній запас фінансової стабільності, щоб повністю задовольняти вимоги клієнтів при настанні страхових випадків. Активи VUSO перевищують суму страхових резервів у 4 рази. Обсяг виплат з «автоцивілки», які здійснила компанія за 9 місяців 2022 року, становив 87 млн грн, рівень виплат — 42%. За даними МТСБУ, VUSO має найвищу оцінку якості врегулювання страхових випадків. Приблизно 80% клієнтів компанії отримують страхові виплати у строк до 7 днів. Крім того, 91% страхувальників задоволені рівнем сервісу, який їм надає VUSO. Також страховик є одним з лідерів онлайндистрибуції страхових продуктів на українському ринку. Наприклад, на сайті vuso.ua можна оформити електронний поліс ОСЦПВ й одразу отримати його, не відвідуючи офіс компанії.

НАЙКРАЩІ СТРАХОВІ КОМПАНІЇ У СФЕРІ СТРАХУВАННЯ ЖИТТЯ
1. Метлайф
Категорія:
1. Метлайф

Дата заснування: липень 2002 року 

Кількість відокремлених підрозділів: 27 агенцій та центрів продажів по Україні 

Сума страхових премій (валових): 2,134 млрд грн за 2022 рік 


 

Упродовж 9 місяців 2022 року страхова компанія «МетЛайф» уклала більш ніж 502 тис договорів страхування та врегулювала понад 16,6 тис. страхових випадків. Валові страхові премії за 12 місяців 2022-го зросли на 1,4%, до 2,134 млрд грн. Результатом стало збільшення ринкової частки компанії з 38 до 45% у загальних обсягах української індустрії life-страхування. Виплати на користь клієнтів компанії за 2022 рік зросли з 311 млн грн до 348,2 млн грн. Зокрема, «МетЛайф» здійснила виключні виплати індивідуальним клієнтам за випадками, пов’язаними з воєнними діями, хоча подібні ризики є традиційним винятком із страхових угод. В цілому станом на початок 2023 року прийнято рішення про виплату по 913 випадках, пов’язаних із воєнними діями, на загальну суму більше 15,5 млн грн. Натепер компанія утримує лідерство серед компаній life-страхування України за розміром страхових премій, обсягами страхових виплат на користь клієнтів та розмірами активів і резервів.

2. СК ТАС
Категорія:
2. СК ТАС

Дата заснування: квітень 2001 року 

Кількість відокремлених підрозділів: понад 850 відділень по Україні 

Сума страхових премій (валових): 374 млн грн за 9 місяців 2022 року 


 

Страхова компанія «ТАС» входить до складу банківської групи TAS Group та є одним із лідерів ринку страхування життя в Україні. Компанія обслуговує понад 9 млн клієнтів, її активи становлять приблизно 60 млрд грн. Страхові резерви розміщені у надійних інструментах, що дає клієнтам гарантію повернення накопиченого капіталу в повному обсязі. Зокрема, 41% резервів компанії розташовані у банківських депозитах, а 38% — у державних облігаціях. Середня дохідність за накопичувальними договорами страхування життя, які підписала компанія з клієнтами з 2017 по 2021 рік, становила 14,6% у гривні. За 2022 рік «ТАС» виплатив страхувальникам понад 181 млн грн. Страховик, незважаючи на війну, жодного дня не призупиняв свою діяльність, а виплату клієнти у 80% випадків отримують протягом одного дня.

3. ARX Life
Категорія:
3. ARX Life

Дата заснування: березень 2008 року 

Кількість відокремлених підрозділів: приблизно 70 офісів по Україні 

Сума страхових премій (валових): 270 млн грн за 2022 рік 


 

ARX Life разом із страховою компанією ARX від 2019 року входить до канадського страхового холдингу Fairfax Financial Holdings. З перших днів війни ARX Life ні на хвилину не припиняє обслуговувати своїх клієнтів. Величезну позитивну роль у збереженні та функціонуванні бізнесу відіграли онлайнсервіси, які компанія послідовно розвивала кілька років. Крім того, вона вивела новий продукт — «Бронезахист». Ця програма страхування особливо корисна як захист від нещасних випадків. Плюсом є те, що застрахуватися можна не лише від побутових нещасних випадків, як-от травми, опіки, обмороження, а й від нещасних випадків внаслідок воєнних дій, зокрема влучення снарядів, мін, куль, обвалення будівель тощо. Програма діє у всьому світі та у тих районах України, де не точаться військові дії. Крім того, ARX Life була і залишається соціально відповідальною компанією. Від початку повномасштабного вторгнення на допомогу ЗСУ ARX та ARX Life перерахували понад 30 млн грн. Компанії постійно співпрацюють з фондом компетентної допомоги армії «Повернись живим».

4. Уніка Життя
Категорія:
4. Уніка Життя

Дата заснування: липень 2006 року 

Кількість відокремлених підрозділів: 27 агенцій та центрів продажів по Україні 

Сума страхових премій (валових): 326 млн грн за 9 місяців 2022 року 


 

Страхова компанія «УНІКА Життя» разом зі страховою компанією «УНІКА» входить до складу UNIQA Insurance Group, що є однією з провідних страхових груп на ринках Австрії, а також Центральної й Східної Європи. 21,3 тис. співробітників групи та партнерів з продажу обслуговують понад 15,5 млн клієнтів у 18 країнах Європи. «УНІКА Життя» надає клієнтам захист за такими напрямами: передчасний вихід з життя, втрата працездатності, лікування та реабілітація, нещасний випадок та ризик настання інвалідності. У межах програм, які пропонує компанія своїм клієнтам, страхова сума (покриття) може сягати 250-500 тис євро. Загалом за 9 місяців 2022 року компанія виплатила страхувальникам приблизно 31 млн грн. Компанія регулярно оцінює рівень задоволеності клієнтів якістю своїх послуг. Середня оцінка становить 4,7-4,8 з 5 балів. 

5. ПЗУ Україна Страхування Життя
Категорія:
5. ПЗУ Україна Страхування Життя

Дата заснування: квітень 2003 року 

Кількість відокремлених підрозділів: понад 100 відділень по Україні

Сума страхових премій (валових): 293 млн грн за 9 місяців 2022 року 


 

Страхова компанія «PZU Україна Страхування життя» — страховик з іноземними інвестиціями, що входить до складу PZU, найбільшої страхової групи Польщі. PZU має найвищу рейтингову оцінку на рівні А серед усіх польських фінансових установ. «PZU Україна Страхування життя» впроваджує програми страхування життя, що базуються на досвіді материнської компанії PZU Zycie SA з урахуванням особливостей страхового ринку України. Страхові продукти, які пропонує компанія залежно від їхнього призначення поділяються на три основні види: накопичувальне, пенсійне та ризикове страхування. Програми компанії у змозі захистити будь-яку людину від непередбачуваних подій, наслідком яких може стати втрата життя або працездатності. Протягом 9 місяців 2022 року «PZU Україна Страхування життя» виплатила своїм клієнтам приблизно 35 млн грн.