Корбан не може в'їхати в Україну: у нього забрали паспорт

Корбан не може в'їхати в Україну: у нього забрали паспорт

Геннадій Корбан, очільник територіальної оборони Дніпропетровської області, не може в'їхати в Україну. При спробі перетину кордону митники у нього вилучили паспорт.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Про це Корбан повідомив у Facebook.

Наразі він перебуває на кордоні, пункт "Смільниця". Прикордонники заявили йому, що його українське громадянство припинене, повідомляло видання "Українська правда".

Документ, виданий Корбану під час спроби в'їхати до України. Фото: Facebook Геннадія Корбана

За словами адвоката Корбана, на кордон прибули представники інших силових відомств. Речник Держприкордонслужби заявив, що "під час оформлення громадян на кордоні дії інспекторів прикордонної служби відбуваються виключно в межах норм чинного законодавства, що регламентує перетин державного кордону". 

Корбан вже звернувся до президента Володимира Зеленського з проханням "вирішити питання його в'їзду в Україну".

"Я досі відчуваю, що це якесь непорозуміння чи обман. У мене вилучили паспорт громадянина України, оформили акт. Мене не пускають додому в Україну. Хочу звернутись до Президента України як до гаранта Конституції. Чи зможете ви вирішити це непорозуміння, яке сталося зі мною на порозі нашого спільного дому?", - написав бізнесмен в Facebook.

У той же час  у коментарі "РБК-Україна" Корбан уточнив, що підставою таких дій прикордонники назвали президентський указ про позбавлення його громадянства.

"В результаті я не можу тепер в'їхати ні по одному документу: ні по військовому квитку, ні по "Дії", ніяк. По суті, застряг тут у прикордонній зоні. Адвокати зараз розбираються, тому що не зрозуміло за яким документом, наприклад, я можу повернутися назад до Польщі", - зазначив Корбан.

Водночас джерело РБК-Україна у правоохоронних структурах підтвердило, що внутрішній та закордонний паспорти Геннадія Корбана не дійсні.

Нагадаємо, нещодавно у ЗМІ з'явилася інформація про те, що президент незабаром може підписати укази про позбавлення громадянства бізнесмена Ігоря Коломойського, співголову забороненої у березні 2022 року партії ОПЗЖ Вадима Рабіновича та нинішнього голови територіальної оборони міста Дніпро Геннадія Корбана.