Держпродспоживслужба за 2021 рік конфіскувала 13 тонн фальсифікованої олії

2021 року Держпродслужба провела понад 20 тисяч моніторингів та перевірок підприємств, які займаються виробництвом та обігом харчових продуктів
В Україні призупинено діяльність 70 підприємств, які виробляли фальсифікат масла. Фото: Pixabay

У 2021 році у закладах торгівлі та громадського харчування України зафіксовано 980 порушень, пов'язаних із обігом фальсифікованого вершкового масла.

Про це повідомляє прес-центр Держпродспоживслужби на своїй сторінці у Facebook.

"Припинено обіг 6 тонн та вилучено з обігу 13 тонн вершкового масла. Прийнято 70 рішень про тимчасове припинення виробництва харчових продуктів", – йдеться у повідомленні.

За інформацією відомства, минулого року Держпродслужба провела понад 20 тисяч моніторингів та перевірок підприємств, які займаються виробництвом та обігом харчових продуктів.

В результаті перевірок було виявлено та вилучено з обігу 19 тонн неправильно маркованих харчових продуктів.

"19 тонн продуктів, які не відповідали вимогам законодавства, не потрапили до українців", – розповіла голова Держспоживслужби Владислава Маголецька.

Крім того, під час здійснення позапланових заходів державного контролю було відібрано 4 тисячі 65 зразків молочної продукції та за результатами лабораторних досліджень у 91 випадку виявлено жири немолочного походження.

Нагадаємо, за п'ять років обсяги виробництва вершкового масла жирністю менш як 85% в Україні знизилися на 35%, а за останній рік – на 19%.

Зокрема, через високі ціни на газ із січня скоротив виробництво з подальшим його припиненням Пирятинський сирзавод (Полтавська область).