Ощадбанк першим серед банків запустив власний програмний РРО для малого бізнесу

Фото: Depositphotos
Фото: Depositphotos

Ощадбанк розширив функціонал сервісу ОщадPay, першим серед банків запустивши для малого бізнесу фіскалізацію оплат через програмний реєстратор розрахункових операцій. Про це йдеться у повідомленні фінустанови.

"Для полегшення ведення бізнесу у зв'язку із законодавчими новаціями ми розробили рішення щодо фіскалізації розрахункових операцій. Тепер ОщадPay – комплексний багатофункціональний інструмент для мікро- та малого бізнесу, який задовольняє всі потреби підприємця. Він став не лише терміналом у смартфоні, а й касовим апаратом", – зазначив директор департаменту електронної комерції та платіжних коштів Ощадбанку Володимир Москаленко.

Банк пропонує єдиний тариф для підключення еквайрингу з використанням ОщадPay – 1,7% від суми угоди без додаткових платежів за умови зарахування платежів на рахунок у банку. Підключення ПРРО в рамках пілотного періоду є безкоштовним.

ОщадPay став доступним клієнтам півтора роки тому завдяки партнерству Ощадбанку та платіжної системи Visa. Крім згаданого нововведення клієнтам сервісу доступні такі опції: вхід у додаток за біометрикою, PIN-кодом чи паролем; формування переліку товарів та їх відображення в чеку; функція "швидкий розрахунок" (проведення транзакцій без зазначення переліку товарів); перегляд, фільтрування та пошук транзакцій.

Також в ОщадPay доступне відправлення чеку в SMS, на e-mail або будь-яким доступним способом через Android; адміністрування касирів у додатку; перегляд і закриття поточного бізнес-дня; відображення поточних підключень смартфонів до платіжних терміналів при першій реєстрації для наявних клієнтів; перегляд та закриття підсумків роботи по банківському бізнес-дню, готівкових та фіскальних операціях; новий онлайн-кабінет ОщадPay для торговців.

Нагадаємо, що з 1 січня в Україні стало обов'язковим використання фізичних касових апаратів або програмних РРО для платників єдиного податку другої-четвертої груп. Попри вимоги частини підприємців відкласти це нововведення на рік, Верховна Рада 17 грудня не стала розглядати це питання, незважаючи на скликання для цього окремого засідання.

Проте рішенням Кабінету міністрів послаблення зробили для магазинів у сільській місцевості, яким дозволили продовжувати торгувати без РРО.

Однак масова реєстрація нових користувачів реєстраторів призвела до великого навантаження на сервери податкової служби, почалися збої в роботі безкоштовного ПРРО податкової та рішень інших розробників, у тому числі сервісу Checkbox, створеного командою Дмитра Дубілета.

Джерело фото: Depositphotos