На Європу обрушився потужний шторм: є жертви та руйнування

На Європу обрушився потужний шторм: є жертви та руйнування

У суботу, 19 лютого, на Британію, Нідерланди, Данію, Бельгію та Німеччину обрушився потужний шторм "Юніс". Внаслідок катаклізму загинули 16 людей.

Про це повідомляє ВВС News.

У Нідерландах загинули чотири людини, у Польщі - теж чотири, у Британії - три, у Німеччині та Бельгії - по дві, в Ірландії - одна людина. Багато випадків загибелі людей пов'язані з падінням дерев і зірваних вітром конструкцій.

Шторм назвали найпотужнішим за три останні десятиліття, а такої сили вітру – близько двохсот кілометрів на годину – в історії ще ніколи не фіксувалося.

У Лондоні вперше в історії було оголошено червоне погодне попередження. У столиці Великобританії цього дня ледь сідали літаки – деякі просто зависали в повітрі, а деякі не наважувалися торкнутися посадкової смуги та злітали знову. Пориви вітру сягали майже двохсот кілометрів на годину.

На найвідомішому стадіоні міста "Уемблі" вітром зірвало купол. Влада закликала британців не робити на тлі шторму селфі, бо це небезпечно для життя.

Мер Лондона Садік Хан повідомив про чотирьох загиблих людей через завалені дерева. Залізничне сполучення було перервано по всій країні через те, що колії було завалено деревами.

У Нідерландах дерева, що впали, стали причиною смерті ще трьох людей.

У Німеччині могли загинути не дві, а троє людей, але рятувальники в Гамбурзі встигли вчасно витягнути з машини водія, який не помітив глибини води, коли він намагався встигнути проїхати вулицею, якою вже заборонили рухатися.

"Я, звичайно, бачив воду, але думав, проїду краєм. Коли зрозумів, наскільки глибоко - стало пізно. Двигун завмер, вода прибувала", - розповів врятований водій.

Жителька бельгійського Брюсселя не нагадує штормів такої сили за все своє життя. Вітер мало не звалив її з ніг під час прогулянки з дитячим візком.

“Я впала б, якби жінка не допомогла мені з коляскою, а поруч не було паркану. Я б упала і перекинула коляску. Вітер реально збивав із ніг”, - згадує жінка.

Як зазначає Euronews, ураган просувався від Ірландії до Великобританії, потім через північ Франції та країни Бенілюксу до Данії та Німеччини.