НАТО переводить своїх співробітників з офісу у Києві до Львова

НАТО переводить своїх співробітників з офісу у Києві до Львова
НАТО переводить своїх співробітників з офісу у Києві до Львова

НАТО тимчасово закриває представництво у Києві. Співробітників планують перевезти до Львова та Брюсселя.

 

Про це повідомляє норвезьке видання VG із посиланням на пресслужбу НАТО.

Зазначається, що на такий крок Альянс пішов із міркувань безпеки своїх співробітників.

"НАТО та її держави-члени дуже уважно стежать і оцінюють ситуацію і вживають усіх необхідних запобіжних заходів. Безпека наших співробітників є високим пріоритетом, тому співробітники тепер переїхали до Львова та Брюсселя. Таким чином, офіси НАТО в Україні все ще функціонують", - повідомили у НАТО у відповідь на запит видання.

Нагадаємо, що напередодні Австралія заявила, що через загрозу повномасштабного вторгнення російських військ в Україну тимчасово евакуює посольство з Києва до Львова.

У свою чергу Німеччина заявила про скорочення персоналу посольства у Києві та перенесення генерального консульства з Дніпра до Львова.

Раніше Держдепартамент США розпорядився евакуювати більшість співробітників американського посольства з Києва та припинити надання консульських послуг у посольстві. При цьому невелика консульська присутність США залишиться у Львові на випадок надзвичайних ситуацій, але паспортно-візові та звичайні консульські послуги надаватиме в Україні США поки що не будуть.

Президент Володимир Зеленський вважає переїзд посольств деяких країн із Києва до Львова великою помилкою.

"Тому якщо, не дай Бог, щось станеться, це буде скрізь. Не можна бути від ескалації, від проблем за п'ять-шість годин (зараз за п'ять - дороги вже нормальні). Проте ми всі одна країна. Це дуже дивно виглядає. Я так вважаю. Але це їхній вибір", - прокоментував Зеленський.