Афіша листопада: культурні події у Європі

Афіша листопада: культурні події у Європі
Salon du Chocolat

Сім головних подій культурного життя Європи у листопаді

Салон шоколаду Salon du Chocolat, 30 жовтня-3 листопада, Париж

Подія, яка буде цікава всім ласунам, пройде у паризькому виставковому комплексі Porte de Versailles. 20 кв. метрів займуть кондитерські вироби до 550 учасників салону.

На фестивалі можна буде не лише поласувати шоколадом та іншими смаколиками, а й відвідати унікальне модне дефіле шоколадних суконь, відвідати майстер-класи з приготування десертів і навіть відобразити своє зображення на шоколаді. Вартість входу – 13 євро.

Салон проходить не лише в Парижі, а гастролює іншими європейськими містами. Так, у Каннах він проходитиме з 23 по 25 листопада.

Римський кінофестиваль, 8-17 листопада

Цього року у програмі кінофестивалю картини італійських, японських, американських, датських, румунських та португальських режисерів. Серед них картина "Вона" з Хоакіном Феніксом, Емі Адамс, Руні Мара та Олівією Уайлд, "Даласький клуб покупців" з Меттью МакКонахі та Дженніфер Гарнер та "З пекла" з Крістіаном Бейлом та Кейсі Аффлеком.

Відкриття карнавального сезону, 11 листопада, Кельн

Щорічно 11 листопада об 11 годині 11 хвилин у Кельні стартує карнавальний сезон, який триває чотири місяці. Німці навіть називає це "п'ятою порою року".

За традицією городяни виходять цього дня на вулицю, звичайно ж, нарядившись у карнавальні костюми, і влаштовують ходу вулицями Кельна. За наступні місяці городянам потрібно буде серйозно підготуватися до головних подій сезону.

Фестиваль світла Staro Riga, 15-18 листопада, Рига

Продовжуючи традицію багатьох європейських міст – Берліна, Ліона та Москви – у Ризі пройде фестиваль світла. Протягом кількох днів столиця Латвії радуватиме городян та туристів безліччю різнокольорових вогнів: у місті висвітлять понад 100 об'єктів, серед них мости, парки, архітектурні пам'ятки та будинки.

Також у програмі концерти, музичні та театральні вистави, салюти. Крім того, ризькі кафе підготували спеціальні акції та заходи на честь свята, об'єднавшись у єдиний світловий маршрут.

London Jazz Festival, 15-24 листопада, Лондон

Щороку у столиці Великобританії відбувається джазовий фестиваль. 21-го разу він прийме на своєму майданчику найкращих виконавців як традиційного американського джазу, так і представників нових напрямків. До речі, заплановано навіть безкоштовні концерти.

Свято молодого вина Божоле Нуво, 21 листопада, Франція

За традицією, у Франції широко відзначають свято молодого вина. Хоча останніми роками традиція розпивати Божоле Нуво в третій четвер листопада прийшла до інших країн Європи, зокрема й до Росії. За традицією, старт свята відбувається у містечку Божо опівночі, коли винороби зі смолоскипами з виноградної лози виходять на міську площу. Опівночі вони вибивають затички з бочок з вином, що символізує початок пияцтва.

Фестиваль Cannabis Cup, 22-26 листопада, Амстердам

Не дивно, що столиця Нідерландів, відома своїми вільними поглядами на куріння легенів, влаштовує фестиваль, присвячений коноплі. На Cannabis Cup відвідувачі зможуть придбати різноманітні аксесуари для куріння, прикраси та навіть одяг з конопель! В рамках фестивалю відбудуться виставки художників-авангардистів та концерти рок-музики.

Фестиваль скульптур зі снігу та льоду, 22 листопада-5 січня, Брюгге

Фестиваль скульптур зі снігу та льоду проводиться в Брюгге вже вдев'яте і цього року буде присвячено новому мультфільму "Холодне серце".

Казкові скульптури будуть виставлені у спеціальному павільйоні, де створено всі умови та панує постійна температура -5 градусів. Над виставковими фігурами працювали найкращі скульптори зі Швеції, Фінляндії, Канади та інших країн.

Вхід на виставку платний, 15 євро для дорослих та 11 євро для дітей.