НБУ курс:

USD

41,09

-0,00

EUR

45,59

-0,00

Готівковий курс:

USD

41,35

41,30

EUR

45,95

45,80

Доказів вини президента УАФ Павелка у справі "футбольних міні-полів" немає, - очільник САП

Доказів вини президента УАФ Павелка у справі "футбольних міні-полів" немає, - очільник САП

Справу про побудову штучних футбольних полів з НАБУ передали Нацполіції. Серед причин такого рішення - відсутність доказів вини екс-народного депутата, президента УАФ Андрія Павелка.

Про це в інтерв'ю "Главкому" розповів виконувач обов'язків голови Спеціальної антикорупційної прокуратури (САП) Максим Грищук. 

НАБУ передало провадження до Нацполіції, оскільки роль суб'єкта, який їм підслідний, в даній справі не знайшла свого підтвердження. Крім того, в поліції було подібне провадження щодо представників приватних підприємств.

"Провадження стосувалось закупівлі за завищеними цінами матеріалів для виготовлення штучних футбольних полів. Ця закупівля здійснювалася закордоном, потім через підприємства в Україні вони перепродавалися. Детективи та прокурори звернулись із рядом запитів до різних країн про міжнародну правову допомогу. В подальшому детективами НАБУ направлено нам листа, де зазначалось, що роль суб'єкта, який їм підслідний, в даному кримінальному провадженні не знайшла свого підтвердження", - зазначив Грищук.

Керівник САП додав, що у практиці антикорупційного органу існують випадки, коли кримінальні провадження починає розслідувати НАБУ, однак згодом прокурори приходять до висновку, що потрібно визначати підслідність за іншим органом через відсутність суб'єктів НАБУ.

Нагадаємо, у червні 2018 року детективи НАБУ розпочали розслідування за фактами щодо можливих зловживань службових осіб при будівництві футбольних полів зі штучним покриттям. Заявником у провадження виступила ГО "Ініціативи майбутнього".

В УАФ ще тоді заявили про замовний характер спроб їх дискредитації і кримінального переслідування. А згодом відсутність будь-яких доказів вини очільника УАФ чи інших її представників у буцімто "незаконному" будівництві футбольних міні-полів підтвердила і так звана футбольна ТСК в Парламенті.