Alphabet дробить акції у співвідношенні 20 до 1 і робить папери Google доступнішими для дрібних інвесторів

Рада директорів Alphabet, материнської компанії Google, ухвалила рішення про дроблення акцій у співвідношенні 20:1. Це знизить ціну акції приблизно з 3 000 до 140 доларів та дозволить залучити дрібних інвесторів, повідомляє Bloomberg.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Alphabet Inc. заявила, що збільшить кількість випущених акцій у співвідношенні 20 до 1, прагнучи залучити численних дрібних інвесторів, які кинулися на фондовий ринок під час пандемії. Акції відразу виросли на 10% на премаркеті, експерти прогнозують, що вони перевершать свій рекордний максимум, досягнутий у листопаді 2021 року.

"Причина дроблення полягає в тому, що це робить наші акції доступнішими. Ми подумали, що це має сенс", - заявила фінансовий директор Alphabet Рут Порат.

Поділ Alphabet 20 до 1 знизить ціну акцій класу А приблизно до 138 доларів, виходячи з ціни закриття вівторка 2752,88 долара. Акція компанії не була такою дешевою з 2005 року.

Дроблення акцій останнім часом майже зникло з фондових ринків США: їх було лише два у 2019 році у порівнянні з 47 дробленнями у 2006 та 2007 роках. Але Apple Inc. та Tesla Inc. повернули до цього увагу після того, як поділили свої акції у 2020 році.

Продажі і прибуток власника Google продемонструвавши стійкість цього бізнесу перед серйозними економічними потрясіннями в умовах пандемії. Не дивно, що компанія Google витратить 1 мільярд доларів на покупку будівлі в центрі Лондона, яку вона зараз орендує, і переобладнає її.

При цьому прокурори 10 штатів США звинувачують компанію у шахрайстві під час проведення рекламних аукціонів. Підставою для звинувачення на адресу Google послужило внутрішнє листування співробітників компанії, в які практики, що застосовувалися, порівнювали з використанням "інсайдерської інформації".