Авіакомпанія airBaltic запускає два додаткові рейси з Києва до Риги: попит різко виріс

airbaltic
Самолет airBaltic. Фото: пресс-служба airBaltic

На тлі того, що деякі лоукостери закривають польоти в небі над Україною, авіакомпанія аirBaltic анонсувала додаткові рейси з Києва до Риги. Про це повідомила прес-служба перевізника.

"Щоб задовольнити значний попит пасажирів на рейси з Києва (Україна) до Риги (Латвія), авіакомпанія airBaltic запланувала два додаткові рейси 15 та 16 лютого 2022 року. Квитки на рейси вже можна придбати", — йдеться у повідомленні.

Авіакомпанія планує щоденні рейси з Києва до Риги. Вона також організує прямі рейси з Києва до Вільнюса у вівторок, четвер та суботу, прямий рейс з Одеси до Риги у суботу.

"Авіакомпанія постійно оцінює поточну ситуацію і дотримується рекомендацій офіційної влади, airBaltic дотримується гнучкості і готова за необхідності скоригувати розклад своїх рейсів", — йдеться у заяві авіаперевізника.

В Україні виникла складна ситуація з польотами пасажирських літаків після заяви страхових компаній 12 лютого, що вони перестануть покривати ризики при рейсах над країною. Причиною стала інформація у західних ЗМІ про можливе вторгнення військ Росії.

В результаті деякі лізингодавці відкликають літаки з України, а авіакомпанія SkyUp призупинила продаж квитків через те, що власники повітряних суден вимагають якнайшвидшого повернення повітряного транспорту на територію ЄС.

Для врегулювання проблеми Кабмін України провів екстрене засідання та виділив Мінінфраструктури 16,6 млрд грн для страхування ризиків на 23 літаки. Але це поки що не допомагає — з Борисполя до аеропортів Європи вирушають п'ять авіалайнерів найбільшої авіакомпанії України Міжнародні авіалінії України, їх відкликають лізингодавці.