Замість Києва – Кишинів: літак SkyUp через заборону не зміг потрапити до України

Керівництво SkyUp домовилося про посадку в аеропорту Кишиніва
Лізингодавець заборонив вліт літака у повітряний простір України. Фото: Facebook/SkyUp Airlines

Літак авіакомпанії SkyUp з бортовим номером UR-SQO, який виконував рейс PQ0902 за маршрутом Фуншал (Мадейра, Португалія) — Бориспіль (Україна) через вимоги власника здійснив посадку в столиці Молдови Кишиневі.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Як повідомляє пресслужба авіаперевізника, SkyUp разом із посольством України в Молдові забезпечить повернення пасажирів до України.

За інформацією авіакомпанії, 12 лютого 2022 року лізингодавець – резидент Ірландії – заборонив вліт літака UR-SQO у повітряний простір України.

"Незважаючи на всі зусилля авіакомпанії та готовність державних структур України звернутися до лізингодавця, власник літака надав категоричну відмову в той час, коли повітряне судно вже виконувало рейс до Києва", - йдеться у повідомленні.

Керівництво SkyUp домовилося про посадку в найближчому до території України аеропорту – у Кишиневі – та організувало трансфер для 175 пасажирів до Києва.

Крім того, всі пасажири були забезпечені харчуванням.

Нагадаємо, швейцарська авіакомпанія Swiss, австрійська Austrian Airlines та нідерландська KLM відмовилися від нічної стоянки у Києві на тлі повідомлень про можливий напад Росії на Україну.

Перед цим повідомлялося, що співробітники авіакомпанії Lufthansa, яка володіє авіакомпаніями Swiss та Austrian Airlines, пояснили пасажирам зміну графіка польотів тим, що авіакомпанія не може залишати літаки та екіпажі на ніч в Україні "через політичну напругу".