Авіакомпанія SkyUp припинила продаж квитків

Авіакомпанія SkyUp припинила продаж квитків

Українська бюджетна авіакомпанія SkyUp призупинила продаж квитків. Про це повідомила пресслужба авіаперевізника.

За інформацією SkyUp, власники повітряних суден вимагають якнайшвидшого повернення літаків на територію Європейського Союзу.

Як заявив генеральний директор SkyUp Дмитро Сєроухов, така ситуація потребує рішення на державному рівні.

"Зараз ми працюємо спільно з державними структурами для пошуку варіантів вирішення проблеми. Ми робимо все можливе, щоб продовжувати виконувати рейси у штатному режимі, але не можемо ігнорувати вимоги лізингодавців. Ми тимчасово припинили продаж квитків на вильоти з 14 по 16 лютого 2022 року та очікуємо вирішення ситуації", – повідомив Сєроухов.

Про подальші дії SkyUp інформуватиме на офіційному сайті та на каналах у соціальних мережах.

Нагадаємо, літак авіакомпанії SkyUp з бортовим номером UR-SQO, який виконував рейс PQ0902 за маршрутом Фуншал (Мадейра, Португалія) - Бориспіль (Україна), через вимоги власника здійснив посадку в столиці Молдови Кишиневі.

Перед цим швейцарська авіакомпанія Swiss, австрійська Austrian Airlines та нідерландська KLM відмовилися від нічної стоянки у Києві на тлі повідомлень про можливий напад Росії на Україну.

Раніше повідомлялося, що співробітники авіакомпанії Lufthansa, яка володіє авіакомпаніями Swiss та Austrian Airlines, пояснили пасажирам зміну графіка польотів тим, що авіакомпанія не може залишати літаки та екіпажі на ніч в Україні "через політичну напругу".