Авіасполучення не буде зупинено. Україна підтримає перевізників зі страхуванням – Мінінфраструктури

У Мінінфраструктурі зазначили, що більшість авіакомпаній продовжують свою роботу без обмежень
Рішення про закриття авіасполучення не ухвалювалося. Фото: Pixabay

Повітряний простір України не закриватимуть, а інформація про закриття не відповідає дійсності. Про це повідомляє пресслужба Міністерства інфраструктури України.

У відомстві наголосили, що закриття авіапростору є суверенним правом України, відповідне рішення не ухвалювалося.

За інформацією міністерства, 13 лютого у Мінінфраструктури відбулася робоча нарада за участю керівництва Офісу Президента України, Державної авіаційної служби України, держпідприємства "Украерорух", міжнародного аеропорту "Бориспіль" та українських авіакомпаній щодо ситуації на ринку авіаперевезень.

На нараді було напрацьовано рішення для запобігання подальшому загостренню ситуації.

У Мінінфраструктури зазначили, що більшість авіакомпаній продовжують свою роботу без обмежень. Зокрема, 29 іноземних авіакомпаній виконують польоти із 34 країн світу.

"У деяких перевізників виникають складнощі, пов'язані з коливаннями на ринках страхування. Зі свого боку, держава готова підтримати авіаперевізників і планує надати додаткові фінансові гарантії для підтримки авіаринку. Проводяться консультації з міжнародними партнерами та готуються відповідні рішення уряду", – йдеться у повідомленні.

Як заявив міністр інфраструктури Олександр Кубраков, ринки страхових послуг, як і ринки капіталу, вразливі до інформаційного поля.

"Очікуємо, що вже найближчим часом ситуація стабілізується. Для цього уряд, Офіс Президента та наші міжнародні партнери розробляють спільні рішення. У разі потреби держава забезпечить повернення всіх громадян України з-за кордону", – зазначив Кубраков.

Нагадаємо, народний депутат України Олексій Гончаренко заявив, що з 16:00 14 лютого повітряний рух в Україні може бути припинено.

Раніше швейцарська авіакомпанія Swiss, австрійська Austrian Airlines та нідерландська KLM   відмовилися   від нічної стоянки у Києві на тлі повідомлень про можливий напад Росії на Україну.

Перед цим повідомлялося, що співробітники авіакомпанії Lufthansa, яка володіє авіакомпаніями Swiss та Austrian Airlines, пояснили пасажирам зміну графіка польотів тим, що авіакомпанія не може залишати літаки та екіпажі на ніч в Україні "через політичну напругу".