Анонімні джерела в Білому домі повідомили закордонні ЗМІ про нову ймовірність вторгнення Росії в Україну "найближчими днями"

Анонімні джерела в Білому домі повідомили закордонні ЗМІ про нову ймовірність вторгнення Росії в Україну "найближчими днями"
Закордонні ЗМІ продовжують повідомляти про можливість повномасштабного військового вторгнення в Україну

Закордонні ЗМІ з посиланням на анонімні джерела у Білому домі знову публікують повідомлення про можливе повномасштабне військове вторгнення Росії в Україну.

Зокрема, видання The Guardian з посиланням на дипломатичні джерела повідомило, що президент США Джозеф Байден передав лідерам країн Євросоюзу та іншим союзникам інформацію про ймовірність початку повномасштабних військових дій між Україною та РФ.

"Президент Росії Володимир Путін прийняв рішення розпочати вторгнення, але Джейк Салліван, радник з національної безпеки, сказав, що США не вірять, що Путін дав "остаточний указ", - сказано у публікації The Guardian.

Видання Financial Times зазначає, що Салліван відкрито сказав, що існує "реальна перспектива" того, що Росія почне атаку до закінчення зимових Олімпійських ігор у Пекіні 20 лютого. У Вашингтоні зазначають, що РФ створила достатній військовий потенціал, включаючи війська та техніку, щоб почати діяти вже наступного тижня (14-18 лютого).

За словами Саллівана, вторгнення може набувати кількох форм, включаючи "швидкий напад на Київ". Він додав, що військові дії, на його думку, "швидше за все почнуться з повітряних бомбардувань і ракетних ударів, які, очевидно, можуть завдати шкоди мирним жителям".

"Росія зіткнеться з сильнішим і рішучішим альянсом НАТО, "масивним тиском" на свою економіку і хвилею "осуду" з усього світу, якщо країна продовжить вторгнення", - додав радник з національної безпеки США.

Крім того, інформаційне агентство Bloomberg з посиланням на офіційних осіб, знайомих із цим питанням, повідомило, що будь-які дії з боку Росії щодо України можуть розпочатися вже у вівторок, 15 лютого.

Зазначимо, що раніше анонімні джерела в адміністрації президента Байдена повідомили виданню CNN, що, за їхньою інформацією, Вашингтон навмисно висловлював свої побоювання та надавав засекречені розвіддані, щоб запобігти ризикам ескалації воєнного конфлікту між Росією та Україною.

Важливо зазначити, що, як повідомляв президент України Володимир Зеленський, така хвиля повідомлень про масштабний військовий конфлікт вже призвела до відтоку інвестицій з країни. У результаті тепер для стабілізації українській економіці потрібно близько 4-5 мільярдів доларів, які країна отримуватиме у міжнародних кредиторів.