НБУ курс:

USD

41,45

+0,04

EUR

46,11

--0,01

Готівковий курс:

USD

41,80

41,70

EUR

46,60

46,41

Буде менше можливостей обстрілювати Україну ракетами і КАБами, - експерт про удари СБУ і Сил Оборони по складах у Торопці

Буде менше можливостей обстрілювати Україну ракетами і КАБами, - експерт про удари СБУ і Сил Оборони по складах у Торопці
Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Удари СБУ та інших Сил Оборони по складу у російському Торопці суттєво скоротили можливості рф атакувати Україну ракетами та КАБами. Адже в результаті спецоперації знищено ракети, якими планували бити по нашій державі. 

Про це пише політолог, екс-нардеп Олександр Черненко. 

Експерт підкреслює, що ракети і снаряди, які підірвали дрони СБУ, мали летіти на голови українців. «Такі спецоперації зменшують можливість ворога обстрілювати українські міста, зменшують ракетний потенціал росіян, зменшують кількість КАБів, які були б скинуті на міста Донбасу і Харківщину.  І кремль, при плануванні подальших бойових дій, має враховувати цей фактор», - вважає політолог. 

Екс-нардеп акцентує, що вибухи арсеналу у Торопці викликали землетрус магнітудою 2,8 бали. «Подібних «поштовхів» у цій місцині не було останні сто років! Рівень детонації навколо складів зараз такий, що у місцевих пабліках пишуть «про ядерний удар по місту». Таких вибухів в рф я не пам’ятаю з початку повномасштабної війни!» - пише Черненко. 

«Мова йде про спецоперацію, яка прямо вплине на хід і навіть тривалість війни. І це не перебільшення. Адже при плануванні війни, сторони в першу чергу враховують кількість ракет і боєприпасів, які є в наявності або будуть вироблені», - резюмує експерт. 

Нагадаємо раніше стало відомо, що дрони СБУ, ГУР та ССО стерли з лиця землі великий склад головного ракетно-артилерійського управління міноборони рф. На складі зберігалися ракети, призначені для оперативно-тактичних ракетних комплексів «Іскандер» тактичних ракетних комплексів «Точка-У», КАБи та артилерійські боєприпаси.