В Україні засіяли майже 5 млн га озимих, чотири області завершили сівбу

В Україні засіяли майже 5 млн га озимих, чотири області завершили сівбу
Ілюстрація: ua.depositphotos.com

Українські аграрії впевнено працюють над сівбою озимих культур. На даний час вже засіяно понад 4 985 тис. гектарів. Волинь, Закарпаття, Запоріжжя та Полтавщина, вже повністю завершили сівбу озимини в цьому сезоні.

Про це повідомляє Міністерство аграрної політики та продовольства.

Також важливо відзначити, що аграрії всіх областей України успішно завершили сівбу озимого ріпаку, посіявши його на площі 1 136 тис. га. Зазначимо, що озимий ріпак є однією з найважливіших олійних культур в Україні.

У той же час, в інших областях продовжується сівба озимих зернових культур, таких як пшениця, просо та жито. Всього аграрії вже посіяли 3 849 тис. га озимих зернових. Зокрема, пшеницю було посіяно на площі 3 456 тис. га, ячмінь – на 322 тис. га, а жито – на 71 тис. га.

За останній тиждень аграріям вдалося посіяти додаткові 506 тис. га озимих зернових культур. Це свідчить про продуктивну працю українських аграріїв та їхню готовність до нового сільськогосподарського сезону.

Цьогорічна посівна кампанія загалом випереджає минулорічні показники на 30% - станом на 26 вересня 2022 року ріпак посіяли на 961 тис. га, пшеницю - на 622 тис. га, ячмінь – на 65 тис. га, а жито – на 27 тис. га. 

Нагадаємо, на початку вересня аграрії всіх областей України активно почали сіяти ріпак та розпочали сівбу озимих на зерно. 

Згідно з опитуванням, проведеним Мінагрополітики, переважна більшість аграріїв не планує суттєво змінювати посівні площі під озимими культурами в 2024 році в порівнянні з минулим сезоном.

Джерело фото: ua.depositphotos.com