В Україні стартувала посівна озимих культур

В Україні стартувала посівна озимих культур
Фото: Depositphotos

Аграрії всіх областей України активно сіють ріпак та розпочали сівбу озимих на зерно. 

Про це повідомляє пресслужба Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Зазначається, що станом на початок вересня вже посіяно 699,7 тис. га озимих, з яких ріпаку – 654,9 тис. га та 44,8 тис. га зернових (пшениці — 42,5 тис. га, ячменю — 1,2 тис. га та жита — 1,1 тис. га).

"Завдяки сприятливим погодним умовам сівбу ріпаку вже завершили сільгосптоваровиробники Волинської, Полтавської, Сумської та Тернопільської областей", - зауважують в МінАПК.

Там додають, що найбільша площа посіву ріпаку наразі на Тернопільщині — 72,5 тис. га, далі йдуть Вінниччина — 67,2 тис. га та Кіровоградщина — 59,4 тис. га.

Згідно з опитуванням, проведеним Мінагрополітики, переважна більшість аграріїв не планує суттєво змінювати посівні площі під озимими культурами в 2024 році в порівнянні з минулим сезоном.

Зауважимо, наразі в Україні тривають жнива. Аграрії вже намолотили  28 млн 769 тис. тонн зерна. Лідером з намолоту зернових залишається Одещина.,

Нагадаємо, цього року, за прогнозом Міністерства аграрної політики та продовольства України,аграрії зможуть зібрати близько 76,7 млн тонн зернових та 20,3 млн тонн олійних культур.

Джерело фото: ua.depositphotos.com