"Епіцентр" обладнає сонячними панелями торговельні центри та виробничі потужності

“Епіцентр”
Фото: пресслужба компанії “Епіцентр”

Група компаній  “Епіцентр” планує значно розширити проєкт зі встановлення сонячних електростанцій (СЕС) та обладнати сонячними панелями не лише власні торгові й логістичні центри, але й виробничі потужності. 

Про це повідомляє пресслужба компанії.

Зазначається, що масштабний проєкт із використання сонячної енергії було розпочато торік. Тоді компанія встановила СЕС на дахах трьох торговельних центрів у Києві та двох у Вінниці загальною потужністю майже 6 МВт.

Цьогоріч компанія вже ввела в експлуатацію нову СЕС потужністю понад 1 МВт на даху відкритого в Києві ТЦ "Епіцентр" на вул. Бальзака у Києві та планує обладнати сонячними панелями ще 17 торговельних і логістичних об'єктів, що дасть змогу збільшити сумарну потужність СЕС на 25 МВт.

Згідно інвестиційного плану "Епіцентру" $76,5 млн буде виділено на обладнання сонячними панелями майже 1 млн кв. м площ дахів власних підприємств уже до кінця 2025 року.

Також планується укласти договори на фінансування проєктів із зеленої енергетики, що дасть змогу використовувати сонячні електростанції на майже 3 млн кв. м площ.

"Епіцентр" також розглядає можливість будівництва наземних СЕС, що забезпечують потреби виробничих потужностей групи компаній.

"Встановлення сонячних панелей створило можливість досягти енергозаміщення близько 30% потреб торговельних центрів. Також сонячна енергія є набагато більш екологічною і дозволяє знизити рівень забруднення та навантаження на довкілля. Тому "Епіцентр" прийняв рішення подвоїти інвестиції в проєкт та оснастити сонячними панелями близько 3 млн кв. м площ", - зазначила директорка напряму "Електротехніка" мережі "Епіцентр" Ангеліна Бурлакова.

Про "Епіцентр"

Група компаній "Епіцентр" об'єднує торговельні мережі "Епіцентр" і "Нова лінія", інтернет-магазин epicentrk.ua, агрохолдинг "Епіцентр-Агро", заводи з виробництва керамічної плитки Epicenter Ceramic Corporation, деревообробне підприємство ЦБМ "Осмолода", логістичні потужності та інші активи.

До повномасштабного вторгнення РФ в Україну мережа "Епіцентр" об'єднувала понад 80 ТЦ у всіх регіонах країни. Війна зруйнувала шість ТЦ у Маріуполі, Нікополі, Бучі, Чернігові та Херсоні (два). Ще три об'єкти (у Мелітополі, Краматорську та Харкові) не працювали внаслідок окупації українських територій, обстрілів або близькості до зон бойових дій. Станом на 8 квітня роздрібна мережа ГК об'єднувала 72 торговельні об'єкти під брендами "Епіцентр" і "Нова лінія".

6 березня внаслідок ворожого обстрілу було зруйновано торговий центр "Епіцентр" у Нікополі. На щастя, обійшлося без жертв.

За даними Єдиного держреєстру юросіб і фізосіб-підприємців, учасниками ТОВ "Епіцентр К" є Олександр Герега (51,3%), Галина Герега (47,97%) і Тетяна Суржик (0,73%).