Сергій Тронь: США створюють умови для приходу великих гравців у DeFi-проекти

Сергій Тронь: США створюють умови для приходу великих гравців у DeFi-проекти

Глава транснаціональної IT-компанії White Rock Management Сергій Тронь розповів про те, як США планують легалізувати криптовалюти, що обмежить можливість недобросовісної діяльності в секторі DeFi-проектів.

Введення обов'язкової реєстрації в Комісії з цінних паперів США (SEC) для криптокомпаній свідчить про прирівнювання криптовалюти до цінних паперів та створення умов для приходу в індустрію найбільших інвесторів. 

Про це заявив український підприємець, голова транснаціональної IT-компанії White Rock Management Сергій Тронь на своїй сторінці у Facebook.

За словами Сергія Тронь, необхідність легалізації індустрії та запровадження державними органами законодавчих та регуляторних норм назріла давно, незважаючи на очевидні складнощі адміністративного впливу на криптоіндустрію.

"Голова Комісії з цінних паперів прирівняв криптовалюти до цінних паперів. Зараз ми спостерігаємо, як багато розвинених економік намагаються знайти способи регулювати криптовалюти. У США ця дискусія триває вже кілька років.  Важливо розуміти, що у звичному сенсі "регулювати" крипторинок, звісно, ​​не вийде. Це суперечить ідеї створення мережі блокчейн", – зазначив Сергій Тронь.

На думку українського інвестора, норми, ініційовані Комісією з цінних паперів США, обмежать можливості для несумлінних гравців, водночас створюючи умови для приходу у галузь великого традиційного капіталу. Що особливо важливо у світлі того, що останнім часом кілька криптобірж зазнали краху, а з ними втратили свої заощадження сотні підприємців.

"США намагаються створити певні правила гри. Це, своєю чергою, серйозно обмежить можливість недобросовісної діяльності в секторі DeFi-проектів.  Молодий ринок стає кодифікованим, і це відкриває дорогу для входу великих гравців: фондів, інституційних інвесторів, банків.  Це очевидно гарна новина. Нагадаю, капіталізація ринку криптовалют на сьогоднішній день $919.71B. І це лише початок великого шляху", – наголосив Сергій Тронь.

Нагадаємо, 9 вересня 2022 року глава SEC Гаррі Генслер заявив, що компанії, які займаються здійсненням транзакцій на ринку криптовалют, повинні зареєструватися в Комісії з цінних паперів та бірж США. За словами керівника фінансового регулятора США, посередники на крипторинку виконують низку функцій, що регулюються SEC, зокрема, працюють як біржа, брокер-дилер, кліринговий агент і зберігач, а отже, мають бути зареєстровані в Комісії.

White Rock Management (WRM) – міжнародна компанія з головним офісом у Швейцарії, що спеціалізується на створенні багатофункціональних дата-центрів по всьому світу.  Головний фокус White Rock Management – ​​штучний інтелект, потокові обчислення, рендеринг та блокчейн. Засновником компанії є Сергій Тронь – український підприємець, міжнародний інвестор із інтересами у сферах IT, логістики, енергетики.