Через атаку РФ пошкоджено корпуси на території Хмельницької АЕС

Фото: Энергоатом
Хмельницька АЕС. Фото: Энергоатом

Внаслідок російської атаки дронами у ніч на 25 жовтня зазнали пошкоджень два корпуси Хмельницької атомної електростанції. У містах Нетішин та Славута 1,8 тис. споживачів залишилися без світла.

Про це повідомляє Міністерство енергетики.

Наслідки обстрілів

"Уночі ворог завдав удару по території неподалік Хмельницької АЕС. Унаслідок вибуху було пошкоджено вікна в адміністративно-побутовому та лабораторно-побутовому корпусах", - зазначили у Міненерго.

Повідомляється, що через пошкодження ліній електропередачі знеструмлено 1860 споживачів у містах Славута та Нетішин Хмельницької області.

Як підкреслили в Міненерго, ремонтні роботи розпочнуться, щойно енергетиків допустять на місце пошкодження.

Крім того, через обстріли на Донеччині знеструмлювалося  9 населених пунктів. Також без світла залишається частина споживачів у Запорізькій, Сумській, Харківській, Херсонській і Чернігівській областях. Ремонтні бригади стають до роботи після дозволу військових.

У Херсоні внаслідок затоплення, спричиненого підривом Каховської ГЕС, усе ще залишаються без світла 1,2 тис. абонентів.

Знеструмлення через негоду 

"Унаслідок технологічних порушень минулої доби тимчасово знеструмлювалися споживачі у Кіровоградській області, також є знеструмлені споживачі у Чернігівській та Київській областях", - зауважили у Міненерго.

Крім того, через несприятливі погодні умови знеструмлено в Хмельницькій області 6,6 тис. споживачів, у Львівській – 11,1 тисячі.

Нагадаємо, для комфортного проходження цього опалювального сезону Україна мусітиме імпортувати електроенергію навіть за умови що російські війська не будуть здійснювати масовані атаки на енергосистему України. Про це йде мова в статті "Імпортувати або простоювати. Як Міненерго повертає механізм гарантій енергопостачання бізнесу за умови 50% імпорту від споживання", опублікованій на Delo.ua.