НБУ курс:

USD

41,44

--0,01

EUR

46,24

+0,13

Готівковий курс:

USD

41,74

41,65

EUR

46,60

46,40

Шукатимуть газ: в Україні розпочали масштабні 3D сейсморозвідувальні дослідження

Шукатимуть газ: в Україні розпочали масштабні 3D сейсморозвідувальні дослідження

АТ "Укргазвидобування" (УГВ) розпочинає 3D сейсморозвідувальні дослідження у західних регіонах України. Про це 17 лютого в Facebook повідомив голова правління НАК "Нафтогаз України" Олексій Чернишов.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Фахівці УГВ разом із залученими компаніями дослідять територію площею понад 1,5 тисячі квадратних кілометрів. Це будуть найбільш масштабні 3D сейсморозвідувальні дослідження, які коли-небудь проводилися в Україні.

"Це дозволить отримати детальні геологічні моделі покладів вуглеводнів, розташованих на глибинах до 5 кілометрів. Важливо, що вони (дослідження – Delo.ua) проводяться сьогодні, навіть під час війни", — зауважив Чернишов.

Більше деталей щодо очікуваних результатів та інших планів в компанії поки не розкривають.

Нагадаємо, за 2022 рік попри війну і її наслідки УГВ пробурило 47 нових свердловин, що є показником, який практично не відрізняється від довоєнного.

Більше того, "Нафтогаз" збільшив видобуток газу в західних регіонах України, використовуючи нові технології і обладнання. Так, у Львівській області запрацювала свердловина, що забезпечує видобуток 115 тисяч кубометрів газу на добу