НБУ курс:

USD

41,44

-0,00

EUR

46,24

-0,00

Готівковий курс:

USD

41,73

41,65

EUR

46,60

46,46

У Молдові почались перебої в енергосистемі після масованої атаки РФ по Україні

Прапор Молдови. Фото: jorono / Pixabay
Прапор Молдови. Фото: jorono / Pixabay

Молдовський оператор Moldelectrica повідомив про збої в електричній системі спільного блока Україна-Молдова, які виникли через ранкову атаку РФ на українську критичну інфраструктуру.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

"Зараз ситуація під контролем. У нас достатньо місцевої генерації, щоб впоратися з незначними перебоями", – заявили у Moldelectrica. 

У компанії уточнили, що перебої з електропостачанням у Республіці Молдова, які мали місце з 08:00 до 09:00, не створюють ризику відключень для споживачів.

Водночас, з метою уникнення масових відключень українські диспетчери переналаштували схему електропостачання, і наразі електроенергія постачається від місцевих джерел. 

РФ знову здійснила масовану атаку на об'єкти енергетики

Зранку 26 серпня російські військові здійснили нову масовану ракетну атаку по території України. Окупанти поцілили в об'єкти енергетики.

Міністр енергетики Герман Галущенко підтвердив, що оператор системи передачі впровадив екстрені відключення, ситуація залишається складною, але енергетики працюють над її стабілізацією.

Також у зв'язку з ситуацією Національна енергетична компанія "Укренерго" оголосила про введення екстрених відключень електроенергії по всій Україні, 

"Звертаємо увагу, що під час екстрених відключень графіки подачі електроенергії, які можна було б заздалегідь спрогнозувати, не діють", — йдеться у повідомленні.

Крім того, в Київській обласній військовій адміністрації повідомили про пошкодження двох енергетичних об'єктів у регіоні.