Найкращі страхові компанії України 2024 за версією Delo.ua

Найкращі страхові компанії України 2024 за версією Delo.ua

Бізнес-портал Delo.ua та журнал TOP-100: Рейтинги найбільших" пропонують вам щорічний рейтинг найкращих страхових компаній.

За даними НБУ страхові компанії України в січні-вересні 2023 року зібрали чисті премії на суму 33,438 млрд грн, що на 28,6% більше, ніж за аналогічний період 2022 року! Це свідчення того, що попри війну та спричинені нею складнощі у економіці країни бізнес працює, а страхова галузь продовжує активно надавати свої послуги та розвиватися.

Страховики справді допомагають клієнтам у цей складний час! СК в січні-вересні виплатили своїм клієнтам 11,923 млрд грн чистих страхових виплат, а це на 38,1% більше ніж за 9 місяців 2022 року. 

Спільно з вами ми визначили найкращі страхові компанії у таких сегментах як КАСКО, "Автоцивілка", ДМС, страхування аграріїв, страхування життя, а також у таких нових для України напрямках як страхування воєнних ризиків!

Найкращих страховиків ми визначали у два етапи:

  • На першому етапі за підсумками онлайн голосування буде визначено Топ-10 фінустанов у кожній з представлений номінації. 
  • На другому експертне журі визначить ТОП-5 найкращих страховиків у кожному сегменті страхового ринку - ці компанії стануть переможцями й отримають звання "Лідер страхового ринку" за версією Delo.ua та журналу TOP-100: Рейтинги найбільших"!
Номінація №1 "Автостраховик року в Каско" Номінація №2 "Автостраховик року з Автоцивілки" Номінація №3 "Страховик року у агро" Номінація №4 "Лідер медичного страхування" Номінація №5 "Лідер зі страхування воєнних ризиків" Номінація №6 "Страховик року у страхуванні життя" Номінація №7 "Найкращий клієнтський сервіс та врегулювання збитків" Номінація №8 "Найкращий корпоративний страховий партнер"
АВТОСТРАХОВИК РОКУ В КАСКО
ARX
Категорія:
ARX

Рік заснування: 1994


ARX вже понад 13 років є №1 компанією в цьому сегменті страхування. У 2023 клієнти КАСКО отримали страхових виплат на суму понад 834 млн грн за 15 779 страховими справами. З яких за межами України були врегульовано 1184 кейси. 

Клієнтам пропонується 5 видів КАСКО, щоб кожен вибрав найкращу пропозицію для себе: від економ МініКАСКО до максимального покриття КАСКО ВСЕ ВКЛЮЧЕНО. У 2023 році компанія додала додатковий сервіс фото та відеофіксації, щоб поліс КАСКО можна було придбати без візиту в офіс.

Арсенал Страхування
Категорія:
Арсенал Страхування

Рік заснування: 2005


СК  “Арсенал Страхування” - це група професіоналів страхового бізнесу, які створюють і розвивають актуальні страхові продукти вже  19 років, маючи індивідуальний підхід до кожного клієнта. Компанія відома єдиним в Україні іншуртех стартапом Easy Peasy ( ІЗІ ПІЗі)- онлайн сервісом купівлі автомобільної страховки. “Арсенал Страхування” динамічно розвивається: за 2023 рік компанія виплатила 697 млн грн страхових відшкодувань КАСКО - понад 13 тисяч водіїв відремонтували свої автівки за рахунок цієї страховки.

"СК"VUSO"
Категорія:
"СК"VUSO"

Рік заснування компанії: 2001 

 

Сума премій за КАСКО: 707,6 млн грн

 

У 2023 році страховик продовжив розвивати продукти КАСКО і запропонував новий підхід до автострахування, зокрема оновив КАСКО Patriot 2.0 з повним покриттям воєнних ризиків та без обмежень за кількістю страхових випадків, створив WOW КАСКО, де переосмислив поняття сервісу у автострахуванні. Протягом 2023 року компанія врегулювала понад 6211 подій, з яких 3 —   з покриттям воєнних ризиків, 342 —  за межами України.

Уніка
Категорія:
Уніка

Рік заснування: 1811


Страхова компанія "Уніка" входить до складу австрійської групи UNIQA Insurance Group, що займає провідні позиції на міжнародному ринку страхування. СК працює в Україні близько 29 років та обслуговує понад 1 млн страхових полісів. “Уніка” займає провідні позиції на українському ринку за зборами страхових премій, виплатами, активами тощо. За різними рейтингами стабільно займає перші місця серед кращих страхових компаній в сегменті КАСКО. Здійснює страхові виплати біля 100 млн грн щомісячно.

Експрес Страхування
Категорія:
Експрес Страхування

Рік заснування: 2008

Сума премій з Каско: 621,9 млн грн


Компанію було засновано за участю лідера автомобільного ринку Корпорації УкрАВТО. “Експрес Страхування” входить у число найбільш капіталізованих на страховому ринку. У 2023 році кількість укладених договорів зросла вдвічі. Продажі КАСКО зросли за минулий рік на 51%, а виплати - на 42%. У 2023 році компанія додала до програм КАСКО опцію покриття воєнних ризиків. Під час укладання договору КАСКО клієнт отримує безкоштовне покриття від воєнних ризиків у розмірі до 10% від страхової суми та може збільшити цей ліміт до 25%, або купити покриття на повну страхову суму за окрему плату. Компанія пропонує клієнтам відновлення авто більш ніж на 50 офіційних СТО в Україні і контролює строки ремонту на кожному з них від замовлення з/ч до видачі відремонтованого автомобіля, що є унікальною перевагою СК «Експрес Страхування».

АВТОСТРАХОВИК РОКУ З АВТОЦИВІЛКИ
СГ ТАС
Категорія:
СГ ТАС

Рік заснування: 1998 

 

Страхова група «ТАС» є багаторічним лідером ринку обов’язкової «автоцивілки» як за обсягом залучених премій, так і за кількістю врегульованих страхових випадків та розміром виплачених за ними відшкодувань. За 2023 рік СГ «ТАС» залучила за полісами ОСЦПВ загалом 1,15 млрд грн страхових премій, що майже на 36% перевищує відповідний показник 2022 року та є найвищим показником на ринку в цілому. За даними МТСБУ, СГ «ТАС» є лідером за кількістю врегульованих страхових випадків - 16675, що є найвищим показником на ринку. Традиційно перше місце посіла СГ «ТАС» і за обсягом виплат з ОСЦПВ – понад 491 млн грн.

Оранта
Категорія:
Оранта

Рік заснування: 1921


Страхова компанія “Оранта” входить у десятку найкращих страхових компаній України. Понад 100 років компанія забезпечує всебічну захищеність, безперервність страхування і миттєве вирішення потреб клієнтів. Має широкий спектр страхових продуктів - 29 різних видів страхування. “Оранта” постійно працює над збільшенням кількості та якості страхових послуг. Страхові виплати за 2023 рік склали біля 526 млн грн. Відрізняється вигідним полісом автоцивілки - за рік страхує близько  100 тисяч автовласників.

ПЗУ Україна
Категорія:
ПЗУ Україна

Рік заснування: 1993


ПЗУ Україна входить до складу польської групи PZU, що є однією з найбільших фінансових груп у Східній та Центральній Європі з високою оцінкою фінансової стійкості. Страхова компанія регулярно посідає перше місце в Україні за кількістю вкладених договорів та за кількістю отриманих премій із е-полісів автоцивілки. Частка ОСЦПВ у її портфелі за підсумками 2023 року становила 27% або майже 500 млн грн. У минулому році у цьому сегменті ПЗУ Україна було врегульовано страхових випадків на суму 195 млн грн.

"СК"VUSO"
Категорія:
"СК"VUSO"

Рік заснування компанії: 2001 

 

Обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності водіїв у компанії VUSO вже багато років є одним із ключових напрямків роботи. Щодня call-центр компанії фіксує близько 30 звернень від клієнтів за цим видом страхування. VUSO має високу оцінку якості діяльності, а швидкість врегулювання подій – 30 днів.

UNIVERSALNA
Категорія:
UNIVERSALNA

Рік заснування: 1991


UNIVERSALNA є однією з дочірніх компаній канадського холдингу Fairfax Financial Holdings Limited та має міжнародний склад акціонерів. Щорічно отримує рейтинги фінансової надійності uaAAA та проходить міжнародний аудит у компаніях “Великої четвірки”. Страхова користується довірою серед українців - має біля 550 тисяч клієнтів. Входить у десятку кращих страхових компаній із ОСЦПВ. За 2023 рік компанія здійснила виплати на суму понад 700 тисяч грн, з них більше 75 тисяч по автоцивілці.

СТРАХОВИК РОКУ У АГРО
ПЗУ Україна
Категорія:
ПЗУ Україна

Рік заснування: 1993


ПЗУ Україна входить до складу польської групи PZU, що є однією з найбільших фінансових груп у Східній та Центральній Європі з високою оцінкою фінансової стійкості. За 2023 рік здійснила страхових виплат на суму понад 701 млн грн. Страхова компанія є лідером у категорії страхування сільськогосподарської продукції згідно зібраних премій. ПЗУ Україна захищає аграріїв від майнових збитків в результаті знищення або пошкодження застрахованих рослин, що виникли через вплив погоди, пожежі або захворювань.

ARX
Категорія:
ARX

Рік заснування: 1994

 

Після широкомасштабного вторгнення росії агросектор зазнав чи не найбільших втрат серед усіх секторів економіки. Незважаючи ні на що, аграрії продовжили свою справу і вже в 2023 році обсяги вирощування зернових та олійних культур сягнули понад 80 млн тон. Страхова компанія ARX залишається поряд зі своїми агро клієнтами та надає їм якісні послуги по страхуванню посівів і майбутнього врожаю сільськогосподарських культур.

Оранта
Категорія:
Оранта

Рік заснування: 1921


Страхова компанія “Оранта” входить у десятку найкращих страхових компаній України. Понад 100 років компанія забезпечує всебічну захищеність, безперервність страхування і миттєве вирішення потреб клієнтів. Страхові виплати за 2023 рік склали біля 526 млн грн. Має 29 різних видів страхування. Пропонує широку лінійку продуктів для аграрної галузі: страхування різних видів майна та господарської діяльності, машин та обладнання від поломок, перерви у виробничій діяльності, предмету іпотеки та страхування будівельно-монтажних ризиків.

UNIVERSALNA
Категорія:
UNIVERSALNA

Дата заснування: 1991


Страхова компанія UNIVERSALNA, ПриватБанк та Проєкт USAID "Інвестиції для стійкості бізнесу" об’єдналися для запуску програми підтримки мікро-, малого та середнього агробізнесу. Програма дозволяє надати агросектору додаткове фінансування, використовуючи страхування майбутнього врожаю як забезпечення банківських кредитів.


Страхова компанія UNIVERSALNA - перша приватна страхова компанія в незалежній Україні. В 2019 стала частиною світової фінансової групи Fairfax. Акціонером UNIVERSALNA є FFH Ukraine Holdings. Fairfax (Toronto, Canada) володіє 70%, European Bank for Reconstruction and Development (EBRD, the UK, London) володіє 30% капіталу компанії FFH Ukraine Holdings. 
 

ІНГО
Категорія:
ІНГО

Рік заснування: 1994

 

Страхова компанія ІНГО однією з перших розширила програми агро страхування включає до стандартного страхового захисту додаткове покриття воєнних ризиків, яке допомагає агропідприємствам зберегти фінансову стабільність. Також компанія розпочала працювати за програмами індексного страхування.

ЛІДЕР МЕДИЧНОГО СТРАХУВАННЯ
UNIVERSALNA
Категорія:
UNIVERSALNA

Рік заснування:  1991

Сума страхових премій з ДМС: 579,3 млн грн

 

Страхові премії UNIVERSALNA з медичного страхування зросли на 30% у військовий 2022 рік та втричі за 2023 рік. Кількість клієнтів UNIVERSALNA по медичному страхуванню у 2023 році збільшилась вдвічі в порівнянні з 2022 роком. 96% клієнтів подобається обслуговування за річним договором і вони продовжують договір страхування на наступний рік. 

ІНГО
Категорія:
ІНГО

Рік заснування: 1994

Сума премій з ДМС: 658,5 млн грн

ІНГО – одна з небагатьох страхових компаній, що надає послуги добровільного медичного страхування не лише для юридичних, а й для фізичних осіб. Однією з перших на ринку включила воєнні ризики до свого стандартного покриття програм ДМС. Протягом 2023 року компанія зберегла високу динаміку зростання премій та збільшила долю ринку. Минулого року ІНГО створила два принципово нових страхових продукти - Доброполіс та Турбота, які орієнтовані на обслуговування застрахованих лише в певних медичних закладах. Проєкти засновані на синергії брендів, в яких вдалося поєднати всі переваги страхової медицини – оптимальну вартість медичних послуг та професійний підхід в організації медичної допомоги від лідерів медичної галузі.

Уніка
Категорія:
Уніка

Рік заснування: 1811


Страхова компанія "Уніка" входить до складу австрійської групи UNIQA Insurance Group, що займає провідні позиції на міжнародному ринку страхування. СК працює в Україні близько 29 років та обслуговує понад 1 млн страхових полісів. “Уніка” займає провідні позиції на українському ринку за зборами страхових премій, виплатами, активами тощо. Компанія має кілька програм страхування здоров'я та регулярно займає перше місце у категорії добровільного медичного страхування. Здійснює страхові виплати біля 100 млн грн щомісячно.

"СК"VUSO"
Категорія:
"СК"VUSO"

Рік заснування компанії: 2001 рік
Сума премій за 2023 рік: 492,1 млн грн

 

Страхова компанія впоралась з усіма викликами сьогодення і продовжує активно розвивати ДМС. Кількість звернень застрахованих до медичного контакт-центру VUSO в 4 кв. 2023 р. складала в середньому 2 800 на день, які своєю чергою генерували організацію понад 4 500 послуг на день. Навіть в умовах зимових блекаутів асистанс забезпечував цілодобову підтримку клієнтів, завдяки операторам, які працюють з-за кордону. Швидкість організації медичних послуг та медикаментів в таких умовах — до 1 години, при цьому 40% цих задач закривається у термін до 30 хвилин.

СГ ТАС
Категорія:
СГ ТАС

Рік заснування: 1998

 

Страхова група «ТАС» є однією з найбільших страхових компаній України, що міцно утримує лідируючі позиції на ринку як за кількістю укладених договорів та залучених за ними премій, так і за обсягом виплачених відшкодувань. СГ «ТАС» має найбільшу регіональну мережу серед страховиків країни, що включає в себе понад 600 офісів продажів. За минулий рік за договорами добровільного медичного страхування СГ «ТАС» зібрала близько 387 млн грн страхових платежів, що майже в півтора рази перевищує відповідний показник за 2022 рік. За рік власною службою медичного асистансу СГ «ТАС» було прийнято та опрацьовано близько 508 тис. звернень застрахованих осіб.

ЛІДЕР ЗІ СТРАХУВАННЯ ВОЄННИХ РИЗИКІВ
ІНГО
Категорія:
ІНГО

Рік заснування: 1994

 

ІНГО почала розробку страхового захисту із покриттям воєнних ризиків від самого початку повномасштабного вторгнення. Компанія створила низку продуктів для фізичних осіб, що дозволяє страхувати квартири, будинки, автомобілі, життя та здоров’я з покриттям воєнних ризиків, та є досить гнучкими в плані ціноутворення та страхових сум. ІНГО пропонує захист від воєнних ризиків і для підприємств. В першу чергу йдеться про страхування майна, вантажів, транспорту, агропідприємств тощо. Також компанія покриває воєнні ризики у програмах ДМС та страхуванні від нещасних випадків.

UNIVERSALNA
Категорія:
UNIVERSALNA

Дата заснування:  1991

Страхова компанія UNIVERSALNA - перша приватна страхова компанія в незалежній Україні. В 2019 стала частиною світової фінансової групи Fairfax. Акціонером UNIVERSALNA є FFH Ukraine Holdings. Fairfax (Toronto, Canada) володіє 70%, European Bank for Reconstruction and Development (EBRD, the UK, London) володіє 30% капіталу компанії FFH Ukraine Holdings. 

СГ ТАС
Категорія:
СГ ТАС

Рік заснування: 1998 

 

За чверть століття своєї історії компанія зарекомендувала себе надійним страховим партнером для понад 1 мільйона клієнтів, яким забезпечує якісний сервіс та гідний страховий захист у випадку будь-яких негараздів. З метою забезпечення максимального захисту своїх клієнтів в умовах повномасштабної війни СГ «ТАС» розширила страхове покриття за існуючими договорами, додавши воєнні ризики. Крім того, ще 2022 року компанія вивела на ринок новий продукт – договір добровільного страхування від нещасних випадків «Захисти себе та Україну», яким передбачено покриття ризиків, спричинених воєнними діями.

"СК"VUSO"
Категорія:
"СК"VUSO"

Рік заснування: 2001


VUSO – сучасна страхова компанія із ефективними та якісними продуктовими рішеннями, що гарантують клієнтам підтримку у непередбачуваних ситуаціях. Регулярно отримує велику кількість нагород і неодноразово очолює рейтинги кращих страхових компаній у різних номінаціях. За 2023 рік виплатила понад 680 млн грн. Страхова має 50 ліцензій: 17 на добровільні та 33 на обов’язкові види страхування. Компанія розробила для українців спеціальні пакети страхування, що гарантують покриття всіх військових ризиків.

ARX
Категорія:
ARX

Реагуючи на потреби часу, компанія однією з перших почала розробляти програми страхування з покриттям воєнних ризиків. Результатом роботи команди сталот створення продукту захисту авто на повну вартість від воєнних ризиків КАСКО “Залізний купол”. Ця опція стала актуальним доповненням до розвиненої лінійки продуктів КАСКО від ARX та вчасно задовольнила поточні запити клієнтів.

СТРАХОВИК РОКУ У СТРАХУВАННІ ЖИТТЯ
МетЛайф
Категорія:
МетЛайф

Дата заснування: 2002 рік

 

Сума премій зі страхування життя: 2,44 млрд грн за 2023 рік

 

ПрАТ «МетЛайф» входить до складу провідної світової корпорації MetLife зі 155-річною історією. Основні напрямки бізнесу – накопичувальне страхування життя, страхування життя і здоров’я на випадок травм, хірургічних втручань, від нещасного випадку та критичних захворювань, банкострахування та корпоративне страхування.

Протягом останніх 8 років МетЛайф є лідером українського ринку страхування життя за обсягами зібраних премій та виплат, активів та резервів, кількістю застрахованих.

СК ТАС
Категорія:
СК ТАС

Рік заснування: 2000


Страхова TAS Life входить до складу однієї з найбільших банківських груп TAS та є одним із лідерів на ринку страхування життя в Україні. Послугами компанії користуються понад 350 тисяч клієнтів. TAS Life пропонує один із кращий фінансових інструментів для захисту сімейного бюджету на випадок непередбачуваних подій з життям чи здоров’ям. Має гнучкі програми, де є можливість обирати суму внеску, вид оплати, строк дії договору тощо. За час свого існування страхова виплатила клієнтам понад 1,42 млрд грн.

ARX Life
Категорія:
ARX Life

Протягом 2023 року компанії ARX та ARX Life виплатили клієнтам 1,4 млрд грн, що на 33% більше, ніж минулого року. Страхування життя - 69 млн грн (+ 37% до 2022)

ARX та ARX Life сумарно сплатили 400 млн грн податків до бюджету України разом у 2023 році. Понад 54 млн гривень перерахували прямої благодійної допомоги ЗСУ.

ПЗУ Україна Страхування Життя
Категорія:
ПЗУ Україна Страхування Життя

Рік заснування: 2003


ПЗУ Україна входить до складу польської групи PZU, що є однією з найбільших фінансових груп у Східній та Центральній Європі з високою оцінкою фінансової стійкості. Компанія впроваджує програми страхування життя, що базуються на багаторічному досвіді PZU Zycie SA з урахуванням особливостей ринку України. Пропонує низку програм зі страхування життя, які поділяються на три види: накопичувальне, пенсійне та ризикове. За 2023 рік ПЗУ Україна здійснила виплати за цією категорією на загальну суму близько 46,4 млн грн.

KD Life
Категорія:
KD Life

Рік заснування: 2007


KD Life - українська компанія, заснована лідером фінансового ринку Східної Європи холдингом KD Group. СК стабільно входить у десятку кращих компаній України зі страхування життя. Пропонує клієнтам лінійку універсальних та збалансованих пакетів страхових програм, де враховані різноманітні потреби людей різного віку, соціального та сімейного стану. За 2023 рік по 244 подіям KD Life здійснила страхові виплати на загальну суму понад 9,7 млн грн.

НАЙКРАЩИЙ КЛІЄНТСЬКИЙ СЕРВІС ТА ВРЕГУЛЮВАННЯ ЗБИТКІВ
Арсенал Страхування
Категорія:
Арсенал Страхування

Рік заснування: 2005


СК  “Арсенал Страхування” - це група професіоналів страхового бізнесу, які створюють і розвивають актуальні страхові продукти. Компанія функціонує на ринку України вже 18 років. Страхування тут відрізняється індивідуальним підходом до кожного клієнта і неухильним виконанням взятих на себе зобов'язань. Завдячуючи якісному клієнтському сервісу та за результатами виплат дев'ять із десяти клієнтів радять компанію своїм друзям. Сьогодні “Арсенал Страхування” динамічно розвивається, успішно застосовуючи кращий ринковий досвід.

ARX
Категорія:
ARX

Рік заснування: 1994

 

ARX – єдина страхова компанія в Україні, яка має сервіс зворотного зв'язку Тransparent Customer Feedback (TCF). Цей сервіс дозволяє клієнтам оцінити якість послуг врегулювання страхової події за 5-зірковою шкалою. Відгуки з'являються на сайті компанії у режимі реального часу. Впливати на відгуки, маніпулювати даними неможливо, адже адмініструє процес збору та перевірку відгуків незалежна компанія eKomi, яка є європейським лідером у роботі зі зворотним зв'язком клієнтів.

95% клієнтів задоволені якістю врегулювання страхової події

UNIVERSALNA
Категорія:
UNIVERSALNA

Дата заснування:  1991

Страхова компанія UNIVERSALNA - перша приватна страхова компанія в незалежній Україні. В 2019 стала частиною світової фінансової групи Fairfax. Акціонером UNIVERSALNA є FFH Ukraine Holdings. Fairfax (Toronto, Canada) володіє 70%, European Bank for Reconstruction and Development (EBRD, the UK, London) володіє 30% капіталу компанії FFH Ukraine Holdings. Детальніше про компанію UNIVERSALNA на офіційному сайті: https://universalna.com/

СГ ТАС
Категорія:
СГ ТАС

Рік заснування: 1998

 

Компанія має найбільш розгалужену на страховому ринку України регіональну мережу, що включає в себе понад 600 офісів продажів. Приділяючи максимальну увагу якості обслуговування клієнтів, СГ «ТАС» акцентує свої зусилля на систематичному підвищенню рівня сервісу. Уважний підхід до потреб клієнтів, оперативність відшкодування збитків та грамотний супровід в режимі 24/7 впродовж всього терміну дії договору страхування є пріоритетними завданнями для компанії. З метою оптимізації процесу врегулювання збитків в СГ «ТАС» запроваджено низку проєктів, спрямованих на спрощення та прискорення виплат для клієнтів та покращення якості врегулювання в цілому.

Експрес Страхування
Категорія:
Експрес Страхування

Рік заснування: 2008

 

Компанію було засновано за участю лідера автомобільного ринку Корпорації УкрАВТО. СК «Експрес Страхування» надає унікальний сервіс КАСКО для своїх клієнтів: від моменту укладання договору страхування та виплати за ремонт автомобіля до повного його відновлення в разі настання страхової події. Компанія найпершою в Україні запустила сервіс «Єдине вікно» – без необхідності візиту до страхової, що дозволяє економити час і ресурси клієнта. Клієнт обирає найзручніший для нього сервісний центр та оформлює всі необхідні документи саме там. А персональний менеджер, закріплений за кожним клієнтом, супроводжує його до повного відновлення авто. Компанія не просто швидко здійснює виплату страхового відшкодування, але й максимально допомагає в прискоренні ремонту авто.

НАЙКРАЩИЙ КОРПОРАТИВНИЙ СТРАХОВИЙ ПАРТНЕР
"СК"VUSO"
Категорія:
"СК"VUSO"

Рік заснування: 2001

Сума премій від юридичних осіб: 259,3 млн

 

У B2B-сегменті VUSO має диференційований портфель, який складається декілька видів страхування та різноманітних продуктів. Безумовним лідером є ДМС, за яким компанія мала понад 100 тис. застрахованих осіб наприкінці 2023 року. Моторне страхування, КАСКО, ОСЦПВ, ДЦВ, «Зелена картка» - потужний напрямок, за яким сума зборів минулого року перевищила 1 млрд грн. Більшість продуктів має покриття воєнних ризиків.

Уніка
Категорія:
Уніка

Рік заснування: 1811


Страхова компанія "Уніка" входить до складу австрійської  групи UNIQA Insurance Group, що займає провідні позиції на міжнародному ринку страхування. СК працює в Україні близько 29 років та обслуговує понад 1 млн страхових полісів. “Уніка” займає провідні позиції на українському ринку за зборами страхових премій, виплатами, активами тощо. Має широку лінійку продуктів для корпоративних клієнтів - великих бізнесів, співробітників та приватних підприємців. Здійснює страхові виплати біля 100 млн грн щомісячно.

ІНГО
Категорія:
ІНГО

Рік заснування: 1994

Сума премій юросіб: 1 985 млн. грн.

 

ІНГО традиційно спеціалізується на корпоративному сегменті, пропонуючи цілу низку страхових рішень для підприємств різних галузей економіки та різного масштабу. Команда ІНГО правильно спрогнозувала ринкову ситуацію на 2023 рік. Це дало можливість обрати виважену та збалансовану стратегію росту за всіма лініями бізнесу з урахуванням можливих ризиків. Обрана стратегія дозволила показати поточні темпи зростання та зайняти досить високу ринкову позицію за показником зібраних премій, який перевищили ринкові темпи зростання. Найбільшу динаміку ІНГО продемонструвала у страхуванні вантажів, майна, авіації та морського страхування.

ARX
Категорія:
ARX

Рік заснування: 2007


Страхова компанія ARX – частина міжнародної канадської страхової групи Fairfax Financial Holdings. Постійно вдосконалює та розвиває свій продукт та послуги. Має найпрозоріший сервіс зворотного зв’язку, що дає змогу після врегулювання страхового випадку оцінити якість роботи компанії. Однією з переваг ARX також є можливість оформити онлайн більшість послуг. Компанія пропонує бізнесу кілька вигідних варіантів корпоративного страхування, що відрізняються цілодобовим сервісом та лояльною вартістю.

ПЗУ Україна
Категорія:
ПЗУ Україна

Рік заснування: 1993


ПЗУ Україна входить до складу польської групи PZU, що є однією з найбільших фінансових груп у Східній та Центральній Європі з високою оцінкою фінансової стійкості. Сьогодні бренду PZU довіряє понад 22 млн клієнтів. За 2023 рік компанія здійснила в Україні страхових виплат на суму понад 701 млн грн. СК пропонує корпоративним клієнтам укласти ризикові, накопичувальні та пенсійні програми страхування життя персоналу, а також низку полісів зі страхування відповідальності, майна, вантажів та транспорту.