Motorola показала концепцію гнучкого смартфона-браслета (ФОТО)

Motorola, браслет, смартфон
Концепція гнучкого смартфона Motorola. Фото: скриншот / Motorola

Компанія Motorola в рамках заходу Lenovo Tech World ’23 продемонструвала концепцію смартфона з гнучким екраном, який можна прикріпити на руку як годинник. Про це пише Engadget.

У прототипі використали 6,9-дюймовий OLED-дисплей із роздільною здатністю FHD+.

Ідея пристрою полягає в тому, що його можна використовувати як традиційний смартфон, зігнути навпіл, щоб поставити на стіл, і навіть частково згорнути, таким чином перетворивши його на щось схоже на розумний браслет.

У 2016 році Lenovo, яка є материнською компанією Motorola, вже представляла публіці схожий апарат – смартфон CPlus, який також можна було згорнути на запʼясті. Ґаджет із 4,6-дюймовим дисплеєм і дуже товстими рамками так і не випустили в продаж.

Lenovo CPlus, представлений у 2016 році

Нині крім гнучкого смартфона Motorola представила кілька концепцій штучного інтелекту, одна з яких здатна створювати шпалери для смартфона, аналізуючи одяг користувача.

Концепція ШІ, яка генерує шпалери для смартфона, аналізуючи одяг. Колаж: delo.ua

Також компанія оголосила, що розробляє MotoAI – персонального помічника для ПК і смартфонів, який працює на основі великої мовної моделі (LLM) і може відповідати на запитання, складати чернетки повідомлень, планувати завдання тощо.