100 протезів на місяць: у центрі "НЕЗЛАМНІ" запрацювала нова протезна майстерня

протезна майстерня, протезна майстерня у центрі "НЕЗЛАМНІ"
В центрі "Незламні" дорослі й діти, які постраждали від війни, отримують комплексну кваліфіковану медичну допомогу. Фото: Unbroken

Національний реабілітаційний центр “Незламні” Першого медоб’єднання Львова відкрив майстерню протезування, що розрахована одразу на 10 робочих місць. Це дасть змогу встановлювати сто протезів на місяць. До ініціативи долучились і приватні донори. Зокрема, бренд NESCAFÉ передав 3,5 млн грн для реновації приміщення.

Майстерню з гіпсовими, примірочними і тренувальними кімнатами розміщено на площі 250 м² на першому поверсі головного корпусу лікарні Святого Пантелеймона у Львові. Від вересня у реабілітаційному центрі було встановлено більш як сто протезів, десять з яких – біонічні протези рук. За словами Олега Самчука, гендиректора Першого медоб’єднання Львова, відкриття майстерні уп’ятеро збільшить потужності центру і забезпечить виготовлення 100 протезів на місяць.

Майстерня розрахована одразу на 10 робочих місць. Серед фахівців – як протезисти з багаторічним досвідом, так і молоді спеціалісти. До команди долучились також військові, які втратили кінцівки на війні. Ілля Пилипенко – один із них.

"Ілля отримав важке поранення під час виконання завдання. Вже зараз він вчиться працювати на 3D-принтері. Буде виготовляти протези для інших поранених. Таким чином, здійснилася ще одна наша мрія. Незламні українці допомагають іншим Незламним", – розповідає міський голова Львова Андрій Садовий.

Відкриття майстерні стало можливим завдяки підтримці донорів, зокрема, бренду NESCAFÉ компанії Nestlé, що передав 3,5 млн гривень для реновації приміщення.

"NESCAFÉ – це бренд, який створює особливі моменти у житті. Ми хочемо, щоб наші люди, які постраждали від війни, якнайшвидше могли повернутися до повноцінного життя. Ми продовжуємо надавати допомогу продуктами харчування цивільному населенню та захисникам України, та прагнемо допомагати з іншими найгострішими потребами. Зараз така потреба – це забезпечення можливостей якісного протезування в Україні. Від нашого бренду було передано 3,5 млн грн для реновації будівлі протезної лабораторії "UNBROKEN", яка допомагатиме українцям повертати здоров’я і якість життя", – зазначила Ірина Крехович, керівник бізнесу напоїв Nestlé в Україні і Молдові.

Підтримка громад є невід’ємною частиною діяльності компанії Nestlé та входить до програми створення спільних цінностей, спрямованої на розв’язання глобальних соціальних та економічних проблем.

"Ми вже багато років співпрацюємо з Львівською міською радою та обласною адміністрацією і завжди намагаємося бути поруч з громадою у складні часи. Підтримка Національного реабілітаційного центру, що був створений у Львові, – продовження нашої співпраці", – говорить Володимир Співак, директор з корпоративних комунікацій та зв’язків з громадськістю Nestlé в Україні і Молдові.

Загалом компанія Nestlé передала 4,8 млн грн допомоги на потреби центру:

  • 3,5 млн грн становить внесок бренду NESCAFÉ для реновації протезної лабораторії;
  • Центр з надання бізнес-сервісів Nestlé у Львові (Nestlé Business Services Lviv) передав 1,32 млн грн для організації матеріально-технічної бази "UNBROKEN";
  • бізнес Nestlé Professional встановив у реабілітаційному центрі кавомати, безкоштовно обслуговує їх та надає каву.

Довідка

Національний реабілітаційний центр "Незламні" ("Unbroken") – унікальне місце, де дорослі й діти, які постраждали від війни, отримують комплексну кваліфіковану медичну допомогу. Це реконструктивна хірургія, ортопедія і роботичне протезування. Постраждалим не лише встановлюють протези, тут їх ще й виготовлятимуть. Окрім того, у центрі займаються фізичною, психологічною та психосоціальною реабілітацією постраждалих військових і цивільних. Проєкт реалізується Першим медичним об’єднанням Львова та Львівською міською радою за підтримки Міністерства охорони здоров’я України.