Незабаром Рада розгляне питання обрання членів Вищої ради правосуддя

Незабаром Рада розгляне питання обрання членів Вищої ради правосуддя
Фото: УП

На найближчому пленарному засіданні Верховна Рада планує розглянути питання щодо обрання членів Вищої ради правосуддя (ВРП), повідомив член фракції "Голос" Ярослав Железняк.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

"Найближче пленарне засідання Ради знову розпочнеться з кадрових питань... Буде голосування за обрання членів Вищої ради правосуддя", - написав він у своєму Telegram-каналі у вівторок.

Раніше голова Верховної Ради Руслан Стефанчук розраховував, що парламент найближчим часом зможе розглянути питання щодо обрання двох членів ВРП за своєю квотою.

Нагадаємо, що комітет з питань правової політики 10 липня рекомендував парламенту визначитися шляхом голосування щодо обрання Романа Маселка, Миколи Мороза та В'ячеслава Талька на посади членів ВРП.

Відповідно до закону, ВРП складається з 21 члена, з яких 10 обирає з'їзд суддів України з числа суддів або суддів у відставці, двох призначає президент, двох обирає Верховна Рада, двох – з'їзд адвокатів України, двох – всеукраїнська конференція прокурорів, двох – з'їзд представників юридичних вищих навчальних закладів і наукових установ.

Голова Верховного Суду входить до складу ВРП за посадою.