Німеччина ніяким чином не залежить від США в питанні передачі Україні танків, — новий міністр оборони

Німеччина ніяким чином не залежить від США в питанні передачі Україні танків, — новий міністр оборони
Новий міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус

Новопризначений міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус заявив, що не бачить зв'язків між постачанням німецьких танків Leopard 2 та рішенням США передати Україні Abrams. Проте жодна з цих країн ще не погодилася надати ВСУ танки.

Про це повідомило німецьке видання Spiegel.

Відповідаючи на запитання, чи постачатиме Німеччина Україні Leopard 2, Пісторіус сказав, що це питання обговорював канцлер Олаф Шольц з президентом США Джозефом Байденом.

"Я майже впевнений, що ми отримаємо рішення щодо цього протягом наступних кількох днів. Я не можу сказати вам сьогодні, як це буде виглядати", — зауважив він.

Відомо, що Міністерство оборони США на даний момент "не вважає доцільним" надати Києву танки Abrams.

"На даний момент просто немає сенсу надавати українцям цей інструмент через труднощі з їх обслуговуванням", — заявила речниця Пентагону Сабріна Сінгх.

Останнім часом фіксуються факти, що Німеччина діє в координації з США. Так, ЗМІ повідомляли, що нібито Шольц готовий схвалити постачання танків Leopard Україні, якщо і США передадуть їй танки Abrams. 

В свою чергу Європейський парламент ухвалив звіт, в якому міститься заклик особисто до Шольца схвалити постачання танків Leopard 2 Україні "без подальшого зволікання".

Нагадаємо, що 20 січня на американській авіабазі "Рамштайн" у Німеччині має відбутися чергове засідання контактної групи міністрів оборони країн-союзниць України з надання їй військової допомоги. За даними видання Politico, в цей день США оголосять про новий великий пакет озброєнь для України, але танків в ньому не буде.