Такі спецоперації змінюють хід війни та баланс сил на користь України, - експерт про удар СБУ по Кримському мосту

Такі спецоперації змінюють хід війни та баланс сил на користь України, - експерт про удар СБУ по Кримському мосту
Фото: СБУ

Підрив Службою безпеки Кримського мосту - потужний удар по логістиці ворога. Причому об’єкт удару знаходився під посиленою охороною росіян. Про це пише політолог Тарас Загородній.

Експерт акцентує, що СБУ вдруге з початку повномасштабного вторгнення підірвала Кримський міст.

"Підрив мосту – це величезний ляпас по "сакральності російської влади". Дуже болючий і неприємний. Путін пропускає його вдруге. А СБУ Малюка вдруге демонструє, що для неї не існує неможливих завдань на територіях, зайнятих ворогом. Вона повністю переграє і ФСБ, і ГРУ. Спецоперації подібного рівня складності, певен, увійдуть у підручники історії спецслужб", - вважає політолог.

На думку Загороднього,  такі спецоперації змінюють хід війни та баланс сил на користь України.

"Крім престижу російської влади є і інший важливий аспект – СБУ наносить потужний удар по логістиці ворога під час українського контрнаступу. Голова Служби безпеки Малюк вже говорив, що міст – законна ціль для України, бо росіяни перекидають по ньому техніку і військову силу", - підкреслює експерт.

"Два слова про те, чим наносились удари. За моїми даними, морські надводні дрони – унікальна українська розробка. Служба безпеки залучила фахових спеціалістів та змогла у короткі строки розробити ефективну зброю. Дрони вже чудово проявляли себе під час атаки на бухту в Севастополі в жовтні 2022-го", - повідомляє Загородній.

Нагадаємо раніше стало відомо, що Кримський міст атакували надводними дронами. До підриву Кримського мосту причетна СБУ та Військово-морські сили України.