Україна отримала від Данії всі САУ Caesar, якими та володіла

Україна отримала від Данії всі САУ Caesar, якими та володіла
Defense Express

Данія передала українській армії усі 19 самохідних артилерійських установок французького виробництва Caesar, якими володіла.

"Данія передала Україні всі свої самохідні гаубиці Caesar. Справжній друг, який знає, що наша боротьба – це боротьба Європи", – наголошується у повідомленні Міністерство оборони України у Twitter.  

Уряд Данії погодив передання САУ Caesar ще 19 січня. Згідно з ухваленим рішенням, Україна отримала 19 гаубиць. При цьому наголошувалося, що передання САУ Україні призведе до затримки розгортання 1 бригади Данії, тому данський уряд розглядає можливість запуску швидкого придбання нових озброєнь.

Нагадаємо, що і Франція має намір поставити Україні ще 12 самохідних артилерійських установок Caesar на додаток до переданих раніше 18. Про це повідомляв на прес-конференції зі своїм українським колегою Олексієм Резніковим міністр оборони Франції Себастьєн Лекорню.

Лекорню зазначив, що постачання Caesar для України фінансуватиметься в рамках фонду підтримки у розмірі 200 млн, покликаного дозволити Україні купувати зброю та військове спорядження безпосередньо у французьких виробників, про створення якого повідомлялося наприкінці грудня.