Зеленський на ООН представив формулу миру і заявив, що не вірить Росії

Зеленський на ООН представив формулу миру і заявив, що не вірить Росії

Президент України заявив, що не вірить Росії, коли вона говорить про переговори, оскільки паралельно країна-агресор оголошує мобілізацію та проводить "референдуми".

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Про це заявив президент Володимир Зеленський під час виступу на Генасамблеї ООН.

"Я представлю формулу, яка може спрацювати не тільки для нас, а й для всіх, хто може опинитись у схожих із нашими обставинах. Це формула, яка карає за злочин, захищає життя, відновлює безпеку й територіальну цілісність, гарантує безпеку та передбачає рішучість", - зазначив Зеленський.

За його словами, Україна хоче миру, але Росія його не хоче. 

"Але Росія боїться справжніх переговорів і не хоче виконувати будь-які справедливі міжнародні зобов’язання. Бреше всім, як це типово для агресорів. Для терористів. Ось і зараз, коли Росія каже про переговори, вона хоче лише пригальмувати свій відступ. Напевно ви чули різні слова з Москви про переговори. Нібито вони до них готові. Але. Вони кажуть про переговори, але оголошують мобілізацію. Вони кажуть про переговори, але оголошують псевдореферендуми на окупованій території України.", - зауважив презедент.

Він наголосив, що Україна не погодиться на відкладену війну, бо вона буде ще гарячішою, ніж зараз.

Зеленський  також назвав пʼять пунктів формули миру:

  • покарання за агресію;
  • захист життя;
  • відновлення безпеки й територіальної цілісності;
  • гарантії безпеки;
  • рішучість захищатися.

"Покарання за злочин агресії. Покарання за порушення кордонів. Покарання, яке має діяти, поки не буде відновлений міжнародно визнаний кордон. Поки агресія не припиниться. І поки не буде повної компенсації за війну. Тому санкції проти агресора – це частина формули миру. Блокування торгівлі й відносин з агресором – це частина формули миру. Все це – покарання", - зазначив Зеленський.

Він також закликав країни ООН визнати Росію державою-спонсором тероризму.

Зеленський наголосив, що врегулювання не може відбуватися на будь-якій іншій основі, ніж українська формула миру.

"Що далі заходить російський терор, то менша ймовірність, що взагалі хто-небудь у світі сідатиме за один стіл із Росією", - підкреслив Зеленський.