Уряд вдосконалив програму "єВідновлення": що змінилося

Уряд вдосконалив програму "єВідновлення": що змінилося
Денис Шмигаль під час засідання уряду. Фото: Урядовий портал

Уряд удосконалив механізм виконання програми "єВідновлення", та спростив процедуру припинення права власності на знищений об'єкт. Також поліпшено взаємодію міністерств у сфері обміну інформацією і встановлено чіткий алгоритм оскарження дій спеціальних комісій, які нараховують суму компенсації.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду.

Окрім того, Кабмін оновив порядок нарахування та використання коштів на будівництво приватних, садових або дачних будинків та вніс інші важливі зміни.

Зазначається, що головна мета цих змін полягає в усуненні незручностей та розбіжностей і забезпечує максимальне спрощення процесу від подачі заявки до отримання компенсації чи будівництва житла.

Окрім цього, внесені зміни включають можливість випуску карток для спеціальних та поточних рахунків, а також розширений перелік продукції, яку можна придбати за отриманими компенсаціями.

Шмигаль додав, що понад 35 тисяч українських сімей, житло яких було пошкоджено, вже отримали від держави компенсації на суму 3,2 мільярда гривень.

Загалом, українці вже подали 67 тисяч заявок, найбільше з Харківщини, Київщини та Миколаївщини.

Щодо другого етапу програми, пов'язаного із знищенням житла, зареєстровано 8,4 тисячі заявок, створено понад 2 тисячі житлових сертифікатів на суму майже 3,7 мільярда гривень, і понад 540 сертифікатів вже заброньовано.

Додамо, що з 11 грудня подати заяву про компенсацію за пошкоджене житло можна через нотаріуса або будь-який Центр надання адміністративних послуг (ЦНАП) на підконтрольній території України, а також – онлайн на порталі "Дія". Раніше послугу можна було отримати лише через застосунок на смартфонах.