На Дніпропетровщині полоненого бойовика "ЛНР" засудили до 8 років тюрми

На Дніпропетровщині полоненого бойовика "ЛНР" засудили до 8 років тюрми
Фото: Луганська обласна прокуратура

Першотравенський міський суд Дніпропетровської області засудив до восьми років позбавлення волі мешканця Суходольська Луганської області, який воював на боці "ЛНР".

Як повідомляє Луганська обласна прокуратура, його визнано винним у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України та участі у діяльності не передбачених законом збройних формувань (частина 2 статті 110, частина 2 статті 260 Кримінального кодексу).

Слідством встановлено, що у жовтні 2021 року 20-річний житель Суходольська вступив до лав "2-ї окремої мотострілецької бригади Народної міліції ЛНР". Чоловік був призначений на посаду механіка-водія "3-го мотострілецького батальйону 8-ї мотострілецької роти".

"Засуджений здійснював маневри у бойовій обстановці на місцевості, займався спостереженням та обміном інформацією, яка використовувалась "ЛНР" для координації і ведення бойових дій проти підрозділів АТО/ООС", - йдеться у повідомленні.

1 червня військовослужбовці Збройних сил України взяли його в полон у Сєвєродонецьку. Розслідування ж справи здійснювали слідчі 3-го управління Головного управління Служби безпеки України в Донецькій та Луганській областях.

Нагадаємо також, що у вересні чотири бойовики "ДНР та "ЛНР", що воювали у складі російських окупаційних військ на Харківському, Луганському та Донецькому напрямках, отримали реальні строки ув’язнення терміном від 10 до 15 років.

Також у вересні суд визнав винною у колабораціонізмі мешканку Лисичанська Луганської області, яку піймали на коригуванні вогню окупаційних військ "ЛНР" та збройних сил Росії. Їй дали 12 років позбавлення волі.

За місяць до того у Дніпропетровської області засудили іншого громадянина України до 12 років позбавленні волі за аналогічну діяльність у тому ж Лисичанську.