В Україні стартувала Національна програма #ВрятуйКінцівку

В Україні стартувала Національна програма #ВрятуйКінцівку

Програма передбачає проведення 15 000 операцій на кінцівках завдяки зібраному першому медичному мільярду.

Про це повідомляє пресслужба Міжнародного благодійного фонду "Здоров'я українського народу".

Зазначається, що через війну Україну може чекати десятки тисяч людей з інвалідністю, серед яких як цивільні, так і військові. При якісному лікуванні, до 65% поранених можуть повернутися в стрій, а при професійній реабілітації – більшість вилікуваних зможуть повернутись до більш повноцінного життя у суспільстві.

З місією зупинити інвалідизацію українців, що пов’язана з травмами кінцівок, отриманих внаслідок війни, Міжнародний благодійний фонд "Здоров'я українського народу" за підтримки Інституту травматології та ортопедії НАМН України, Української асоціації ортопедів-травматологів та Кафедри ортопедії та травматології НУОЗ України ім. П.Л. Шупика оголошують про запуск Національної програми #ВрятуйКінцівку.

Ціллю програми є забезпечення українських лікарень всім необхідним для проведення 15000 операцій на кінцівках завдяки фандрейзинговій кампанії по збору першого медичного мільярда. 

"Сьогодні вся країна донатить на дрони. Але кожного дня з фронту та атакованих міст до лікарень поступають сотні поранених. Понад 70% травм – це травми кінцівок! Якщо не врятувати руки й ноги наших бійців та цивільних  зараз, держава та суспільство отримає десятки тисяч людей з інвалідністюСередня вартість лікування кінцівки, за умови її збереження, становить в межах 60 000 - 70 000 грн. Ми закликаємо всіх українців взяти участь у зборі першого медичного мільярда. Це допоможе провести 15 тисяч операцій пораненим, допоможе зберегти їх кінцівки та повернути до життя", - розповідає Сергій Сошинський – ініціатор програми #ВрятуйКінцівку, президент МБФ "Здоров’я українського народу".

Підтримати програму можна за посиланням.

Для реалізації програми вже сформована Експертна рада, куди увійшли понад 60 найкращих лікарів-ортопедів та реабілітологів України, які працюють у більшості регіонів.

Також почалось створення реєстру медпрацівників та закладів охорони здоровʼя (обласні, міські, районні та інші лікарні), що опікуються травмами кінцівок та реабілітацією. 

Кожен складний випадок травми, що буде зареєстрований в межах програми #ВрятуйКінцівку, буде винесено на розгляд експертів програми, найважчі – на національні консиліуми, за результатами яких буде призначене лікування та конкретний медзаклад, який візьметься його оперувати. Найскладніші операції будуть проводитись на базі Інституту травматології та ортопедії НАМН України.

ДОВІДКА:

Міжнародний благодійний фонд "Здоров'я українського народу" заснований у 2009 році та впроваджує лідерські та інноваційні програми для покращення якості, доступності та безпечності медичних послуг. 

Місія фонду: збереження і зміцнення здоров'я українського народу шляхом реалізації соціальних програм, які спрямовані на підвищення соціального статусу медичного працівника, покращення рівня медичного обслуговування та поширення знань серед населення про надання медичних послуг.