Україна потрапила до десятки світових експортерів курятини

Експорт курятини, виробництво курятини
Україна за рік експортувала понад 400 тонн курятини. Фото: Depositphotos

Україна увійшла до топ-10 світових постачальників м'яса курки, посівши шосте місце у рейтингу аналітичного агентства Index Mund.

Лідером рейтингу стала Бразилія. Експортери цієї країни відвантажили у 2021 році на зовнішні ринки понад 4 мільйони тонн курятини.

Друге місце у рейтингу найбільших світових експортерів м'яса курки отримали США. У 2021 році ця країна експортувала 3,4 мільйона тонн курятини.

Замикає трійку лідерів Євросоюз. Загалом країни ЄС у 2021 році відвантажили на зовнішні ринки 1,8 мільйона тонн м'яса птиці.

Україна за весь 2021 рік експортувала 440 тисяч тонн курятини. Замикає топ-10 світових експортерів курятини Аргентина з показником в 180 тисяч тонн.

У 2021 році Україна суттєво наростила виробництво курятини. Протягом року виробництво замороженої курятини в Україні збільшилось на 20%. При цьому виробники цієї продукції зіштовхнулися зі складнощами, пов'язаними із зростанням цін на газ.

Проблема зростання цін на енергоносії ускладнила роботу також інших виробників. Тому Кабінет міністрів вирішив встановити у розмірі не вище 1% торгову надбавку за постачання природного газу власного видобутку для задоволення потреб виробників низки продовольчих товарів, які мають суттєву соціальну значущість.