Boeing інвестує $450 мільйонів у створення автономного літаючого таксі

Boeing інвестує $450 мільйонів у створення автономного літаючого таксі
Прототип автономного літаючого таксі. Фото: Wisk Aero

Американський виробник літаків Boeing інвестує ще 450 мільйонів доларів в ідею виробника електричних літаючих таксі Wisk щодо створення автономного літаючого таксі. Про це повідомляє видання Reuters.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

За інформацією ЗМІ, Boeing розглядає цю можливість як швидке впровадження інновацій у різних галузях.

"Ми вважаємо, що велика стратегічна перевага Wisk полягає в тому, щоб перейти прямо до безпілотного літака, запроваджуючи ці принципи на кожному рівні проектування та розробки", - розповів головний стратегічний директор Boeing Марк Аллен.

Boeing відмовився назвати дату виходу на ринок того, що компанія називає пасажирським автомобілем Wisk шостого покоління. При цьому джерела Reuters повідомляють, що його можуть передати на сертифікацію приблизно в 2028 році.

Можливо це буде перший автономний пасажирський автомобіль, сертифікований у США.

Нагадаємо, каліфорнійська компанія Wisk, що належить Boeing і Kitty Hawk — компанії з виробництва повітряних транспортних засобів, створеної співзасновником Google Ларрі Пейджем, є одним з десятків виробників електричних вертикальних злітно-посадкових апаратів (eVTOL), але відрізняється тим, що зосередила свої усили автономний політ.